Od Pulice do Pulske filmske tvornice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji, 56. festival igranog filma donosi provjerene programe, no s par novosti, kazala je producentica festivala Tanja Milicic na jucerašnjoj konferenciji za novinare Pula Film Festivala u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

Najveca je novost ujedinjavanje programa za djecu u Pulicu koju ce sacinjavati Pustolovni laboratorij profesora Baltazara, matineje u velikoj dvorani INK-a i Crtici na Portarati. Mala filmska škola profesora Baltazara pretvara se u Pustolovni laboratorij, a trajat ce od 13. do 25. srpnja. Kao i prijašnjih godina pozvana su djeca od sedam do 12 godina da sudjeluju u kreiranju kratkog animiranog filma u Gradskoj knjižnici i citaonici. Zbog iznimnog interesa iz prethodnih godina ove ce se godine uvesti i laboratorij za napredne polaznike.

- Matineje djecjih dugometražnih igranih i animiranih filmova održavat ce se u primjerenijem prostoru Velike dvorane INK- a od 10. do 25. srpnja u 10 sati. Radi se o filmovima koji su briljirali na najboljim festivalima za djecu i mlade, kazala je Milicic.

Marko Zdravkovic Kunac je na konferenciji za novinare opisao rad Pulske filmske tvornice koja se izdvojila iz Javne ustanove Pula Film Festival i koja je od nedavno pocela djelovati kao udruga. Pulska filmska tvornica održavat ce se od 20. lipnja do 10. kolovoza, a cilj im je proizvesti deset novih kratkih dokumentarnih uradaka.


Podijeli: Facebook Twiter