Od Pule do Medulina zaobilazno Šišanskom i Premanturskom cestom

Zbog izgradnje rotora dionica Medulinske će se zatvoriti u cijelosti
Zbog izgradnje rotora dionica Medulinske će se zatvoriti u cijelosti

Gradnja rotora na Medulinskoj cesti kojim će se prilaziti Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun traje već nekoliko mjeseci, a promet se odvija jednim trakom te regulira semaforima. Takav način prometovanja mnogima je znatno usporavao put na relaciji Pula - Medulin i baš kada su se mnogi ponadali da se radovi privode kraju, jučer je izvođač Cesta objavio oglas u kojem od danas pa sve do 23. prosinca najavljuje potpuno zatvaranje dva kilometra duge dionice od raskrižja za Valdebek do kružnog raskrižja Marinoni.

Gubitak vremena

Do Medulina i natrag moći će se obilaznim pravcima preko Šišanske i Premanturske ceste. Ta je odluka iznenadila elektroservisera Zvonka Šarića koji svakodnevno putuje na spomenutoj relaciji.

- Nije u redu da je zatvoren sav promet, trebala je ostati barem jedna traka. Svaki dan vozim od Pule do Medulina i izgubit ću puno i vremena i benzina na obilazne pravce. Radovi traju još od završetka sezone i to jako usporeno, a promet u jednoj traci bio je reguliran semaforima. Trebalo je pronaći rješenje da se ne ide zaobilazno, smatra Šarić.

Treba biti strpljiv

Medulinski načelnik Goran Buić kaže da je za tu odluku čuo prije nekoliko dana.

- To nije u našoj ingerenciji. Iako se radi o rotoru koji se gradi izvan područja Općine Medulin za potrebe Županijskog centra za gospodarenje otpadom, molim Medulince za strpljenje. Jednostavno, morat će koristiti alternativne pravce prema Šišanskoj i Premanturskoj cesti da bi na vrijeme stigli na posao, rekao je Buić.

Severka Verbanac kaže da treba učiniti ono što je potrebno.

- Nama je, kao mještanima općine Medulin, u interesu da nam se ceste obnove, da lakše dođemo i odemo s posla. Mislim da svi skupa trebamo imati strpljenja. Ne volimo kad se to radi u vrijeme sezone, kad je intenzivniji promet. Zato ćemo se strpjeti kad je tog prometa malo manje, rekla je Verbanac.

- Nema druge, kaže Sonja-Barbara Bader te dodaje: - Kad će se napraviti, ljeti? Ne. Onda je bolje sada. Jasno je da se mora nešto napraviti, a onda je najbolje to učiniti u ovom razdoblju. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter