Od proljeća do zime "operirali" po plažama, kafićima…

Maloljetnik je iz kioska na tržnici na Verudi ukrao razne slatkiše (Danilo MEMEDOVIĆ)
Maloljetnik je iz kioska na tržnici na Verudi ukrao razne slatkiše (Danilo MEMEDOVIĆ)

Mladi Puljanin u dobi od 19 godina je, osim za tešku krađu koju je počinio početkom studenog, kada je provalivši u kafić na Narodnom trgu ukrao ključeve i karticu gradskog toaleta iz kojeg je potom ukrao nekoliko stotina kuna, osumnjičen za još sedam kaznenih djela. Pulska policija je naime nastavila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i utvrdila da je od 24. svibnja do 17. prosinca, počinio četiri teške krađe, dvije krađe i jedno kazneno djelo oštećenje tuđe stvari. Nakon kriminalističkog istraživanja on je 18. prosinca predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Sumnja se da je u dva navrata u Ulici Sisplac Puli 19-godišnjak provalio u kiosk i ukrao cigarete, alkoholna pića i razne slatkiše, čime je oštetio 27-godišnjaka iz Pule za više tisuća kuna. Potom je u Mletačkoj ulici provalio u trgovinu i ukrao mobitel, više boca ulja i novac, oštetivši pravnu osobu iz Pule za, zasad, neutvrđeni novčani iznos. Na Narodnom trgu provalio je u ugostiteljski objekt i ukrao novac, oštetivši 62-godišnjeg Puljanina za više stotina kuna. Sumnja se i da je na plaži na Verudeli, 66-godišnjoj njemačkoj državljanki ukrao torbicu s mobitelom, satom i novcem i oštetio ju za nekoliko tisuća kuna. Na istoj plaži je 60-godišnjem Puljaninu 19-godišnjak ukrao tablet, novčanik s novcem i osobnim ispravama, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Istraživanjem je utvrđeno da je 19-godišnjak kazneno djelo oštećenja tuđe stvari počinio s maloljetnim hrvatskim državljaninom kojega je policija proteklog tjedna već prijavila za ukupno šest kaznenih djela. S njim je 19-godišnjak oštetio automobil Chrysler u Palladiovoj ulici na Verudi. Sam maloljetnik je osumnjičen da je od 4. srpnja do 12. prosinca ove godine, na plaži na Verudeli  otuđio torbu 40-godišnjem Puljaninu, a s torbom i njegov novac i osobne isprave. Maloljetnik je operirao i po ugostiteljskim objektima u Ulici Sisplac i Ginzzkeyevoj gdje je  provalio u kafiće, ali nije ništa ukrao. Također je osumnjičen za provalu i kiosk na Trgu Kralja Tomislava na Verudi. Iz kioska je ukrao razne slatkiše u vrijednosti od nekoliko stotina kuna. Osim za oštećenje Chryslera zajedno s 19-godišnjim Puljaninom, maloljetnik je osumnjičen da je sam oštetio automobil Mercedes u Ulici Hermana Dalmatina čime je 49-godišnji Puljanin oštećen za više tisuća kuna. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter