Od problema do mogućnosti aktera civilnog društva

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva od danas do četvrtka organizira još jedne Info dane za organizacije civilnog društva, koji su namijenjeni svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima, a cilj im je informiranje o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacijama te stvaranje partnerstva i novih razvojnih prilika.

ABCda početnička edukacija

Program počinje danas, u 17 sati, u Dnevnom boravku Rojca okruglim stolom "Civilno društvo - jedan od temelja razvoja naših zajednica" a namijenjen je udrugama i organizacijama koje djeluju na području Pule i okolice te zainteresiranim građanima koji žele sudjelovati u raspravi o stanju civilnog društva u Puli. Teme će se protezati od problema s kojima se susreću akteri civilnog društva do mogućnosti koje postoje trenutno, odnosno samoodrživosti organizacija civilnog društva i njihove neovisnosti o javnim sredstvima. Ujedno će se predstaviti dostupni natječaji različitih tijela za financiranje projekata i programa.

Info dani nastavljaju se sutra u Studentskom centru Pula od 16 sati kada je na programu "ABCda" početnička edukacija za one koji tek ulaze u civilni sektor, osnivaju udruge ili su dobili novu značajniju ulogu u svojoj organizaciji.

Financijska stabilnost udruga

U srijedu je u IDA-i, od 8.45 sati, na programu Društveno poduzetništvo - mogućnost za financijsku stabilnost udruga. Osim o društvenom poduzetništvu govorit će se o primjerima dobre prakse društveno poduzetničkim idejama lokalne zajednice, te ključnim koracima razvoja i financiranja. Posljednjeg dana manifestacije, u četvrtak, od 10 sati na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti održat će se prezentacija dostupnih natječaja za obrazovne institucije s posebnim naglaskom na EU program ERASMUS+, te prezentacija projekta Unexpressed talent. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter