Od ponudenih mjesta odustalo 11 roditelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetiri mjesta u vrticima i sedam u jaslicama ostalo je slobodno nakon što 11 roditelja zakljucno s 31. kolovoza nije potpisalo ugovor o upisu. Povjerenstvo za provodenje upisa je, kako doznajemo od v.d. procelnice Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehnicku kulturu Elene Puh-Belci, kontaktiralo roditelje djece koja su prva ispod crte na listi reda prvenstva te su oslobodena mjesta popunjena.

Oni koji su sada odbili ponudeno mjesto i nisu potpisali ugovor, prema Pravilniku o upisu djece, brišu se s liste reda prvenstva. Ugovor izmedu roditelja i ustanove potpisuje se na jednu pedagošku godinu i produžava se ako roditelj za to i iduce godine ispuni uvjet - mjesto prebivališta na podrucju grada Pule, te dostavi dokaz najkasnije do 15. travnja.

"Postoje objekti koji su traženiji i koji se popune djecom s vrha liste, kao i oni koje nitko ne traži pa se upisuju oni kojima se nije moglo udovoljiti jer su na dnu liste, ali ipak im je osigurano mjesto jer su iznad crte", kaže Puh-Belci. Prema rijecima ravnateljice PU-a Djecji vrtici Pula Marize Kovacevic, najtraženiji je Izvor na Verudi, vrtici u centru grada te Veli Vrh.

Ove je godine neupisano ostalo stotinjak predškolaca cime je ponovno došlo do izražaja da mjesta u gradskim vrticima, roditeljima ipak financijski prihvatljivijim od privatnih, nema dovoljno.


Podijeli: Facebook Twiter