Od ponedjeljka zatvorena cesta na ulazu u Rovinj

Nova regulacija prometa uz semafore na Državnoj cesti 303, vrijedi do 29. rujna (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Nova regulacija prometa uz semafore na Državnoj cesti 303, vrijedi do 29. rujna (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Sa završetkom špice turističke sezone, konkretno 17. rujnom, u Rovinju je počela obnova kolnika posljednje od četiri dionica državne ceste 303 i to na dijelu od rotora Končete do novog rotora na Turnini. Podsjećamo, rekonstrukcija državne ceste 303 ukupnoj dužini od 7.650 metara započela je 2011. godine uređenjem prve dionice Rovinjsko Selo, druge kod Surih stina, treće koja je obuhvaćala radove na izgradnji rotora Turnine, te ove posljednje i u dužini od oko 1.800 metara na kojoj će se izgraditi novi rotor s kojim će biti osiguran pristup poduzetničkoj zoni Gripole-Spine.

Kako je na konferenciji za novinare izjavila pročelnica Biserka Matacin uz obnovu kolnika bit će riješena i odvodnja oborinskih voda s prometnice, kao i obnovljen nogostup te izgrađena LED ekološka rasvjeta.

- Do 29. rujna izvodit će se radovi uz ograničeno odvijanje prometa i uz regulaciju semafora, da bi nakon tog datuma dionica u potpunosti bila zatvorena za prometovanje vozilima. Od tada, promet će se odvijati prema privremenoj signalizaciji i obilazno po gradskim ulicama Vijenac Franje Glavinića, Vijenac braće Lorenzetto, Istarskom ulicom u smjeru Pule, odnosno Ulicom Gripole u smjeru Rovinjskog Sela, pojasnila je Matacin, dodavši i da je rok izvođenja radova pet mjeseci.

Rok izvođenja radova - veljača 2015. godine

- Ugovorni rok izvođenja radova je pet mjeseci, odnosno do kraja veljače 2015. godine. Međutim, s izvođačima radova- Hrvatskim cestama i "Cestom" Pula postignut je dogovor da se pokuša ubrzati dinamika radova, odnosno ako im to vremenski uvjeti dozvole radovi budu okončani do kraja godine. Cilj je naime, da dionica s dovršenim prvim nosivim slojem asfalta bude puštena u promet do Božićnih blagdana, nakon kojih će se izvršiti završni sloj i potpuna oprema ceste, rekla je Biserka Matacin. Inače, valja istaknuti da i da je vrijednost investicije, koju će snositi Hrvatske ceste "teška" 9,5 milijuna kuna, dok je Grad Rovinj sa svoje strane i cifrom od oko dva milijuna kuna osigurao novac za izradu tehničke dokumentacije, dozvole gradnje te riješio pitanje imovinsko pravnih odnosa u dijelu rotora.

Potpuna rekonstrukcija INA-ine benzinske postaje

Paralelno s obnovom kolnika započinje i rekonstrukcija INA-ine benzinske postaje na Gripolama. Kako pojašnjava Matacin, razlog rekonstrukcije je modernizacija benzinske pumpe uz visoki nivo zaštite okoliša i bolju ponudu robe i naftnih derivata.

- Uklonit će se postojeći i izgraditi novi uslužni objekt s prodavaonicom, zamijeniti i ugraditi tri nova spremnika za derivate te spremnik za potrošače autoplina. Rekonstrukcija, također starta kada i obnova kolnika. 29. rujna a rok izvođenja radova je 90 dana. Radove vrijedne 7.7 milijuna kuna u potpunosti snosi INA, a pod nadzorom tvrtke IGH-a Zagreb, izvest će ih "Graditelj svratište", također iz Zagreba, rekla je Biserka Matacin, pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i održavanje objekata Grada Rovinja. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter