Od ponedjeljka zatvoren dio Kolodvorske ulice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dio Kolodvorske ulice, od raskrižja sa Splitskom do onog s Ravenskom ulicom, od ponedjeljka ce biti zatvoren za promet. Razlog je izgradnja oborinske kanalizacije u sklopu šijanskog kolektora na dionici u Ravenskoj, Kolodvorskoj i Tršcanskoj ulici, koja se nastavlja u ljetnim mjesecima.

Od pocetka iduceg tjedna tako ce se do željeznickog kolodvora moci doci privremenim zaobilaznim pravcem - Splitskom ulicom preko parkirališta kod Veslackog kluba te uz crpnu stanicu Riviera i HŽ-ova skladišta. Da bi promet tekao neometano, nasipavanjem tamponskog sloja bit ce uredena zemljana površina. Iz Herculanee isticu da je privremena regulacija prometa uvedena radi sigurnosti pa mole gradane da je poštuju, ne parkiraju vozila niti ulaze unutar ogradenog podrucja gradilišta.

U dijelu koji ce od ponedjeljka biti zatvoren za promet zbog radova nalazi se 13 parkirnih mjesta bez kojih ce ostati stanari Punte koji u ljetnim mjesecima vec trpe zbog radova u Ravenskoj ulici. Najava dodatnih radova samo pojacava ogorcenje stanara na gradske vlasti.

- Poznato je vec da smo mi stanari protiv ovih radova. Ovako nešto se ne radi tijekom ljetnih mjeseci. Zašto se ne poštuje zabrana izvodenja radova od 15. lipnja do 15. rujna? Ma tko je uopce Gradu dozvolio da ovako nešto radi ljeti, pita ogorceni stanar na Punti dok s društvom u hladu promatra radove u Ravenskoj ulici.

Ostali vele da zbog poveceg bazena u iskopu, uzrokovanog vjerojatno probijanjem cijevi kanalizacije, nemaju mira od komaraca, a cinicno dodaju da im je Grad tijekom ljetnih mjeseci osigurao bazen u koji mogu skociti s prozora. Nadodaju tek - samo što je fekalni. Stanari s Punte redakciji se konstantno javljaju s pritužbama na radove. 

Zatvaranje dijela Kolodvorske ulice zasigurno ce utjecati i na pristup Arenaturistovom uredu gdje su smješteni marketing i prodaja. Radovi u špici turisticke sezone zasigurno nisu ono što turisti priželjkuju. Za komentar najavljenih radova i kako ce oni utjecati na poslovanje ureda upitali smo djelatnike Arenaturista, no javili su da nemaju komentara.

Završetkom asfaltiranja kružnog toka te izgradnje u Ravenskoj ulici radovi ce se preseliti u Kolodvorsku, na dionicu od raskrižja s Ravenskom do onog s Akvilejskim prilazom, cime ce gradnja kanalizacije po prometnicama biti dovršena. Tek po završetku radova u Ravenskoj ulici gradanima ce biti omogucen prolaz s parkirališta u toj ulici na kružni tok. Glavnina zemljanih radova u iducem razdoblju, pak, obavljat ce se u Kolodvorskoj, a uz izgradnju fekalne i oborinske kanalizacije radit ce se i na novoj plinskoj i vodovodnoj mreži.

S onima u Kolodvorskoj i Ravenskoj paralelno se izvode radovi na kišnom preljevu u parku kod Veterinarske stanice, koji bi se uskoro trebali intenzivirati. Trenutno je zbog izgradnje kišnog preljeva kolektor otvoren i vidljiv, ali slijedi betoniranje temeljne ploce preljeva i gradnja vertikalnih zidova te pokrovne ploce, što je preduvjet za zatrpavanje. Po završetku radova park ce biti doveden u prvobitno stanje, a glavni kanalizacijski ispust u ovom dijelu grada uklopljen u novi sustav odvodnje putem obalnog kolektora.


Podijeli: Facebook Twiter