Od ponedjeljka se parking plaća do 22 sata

Naplata nedjeljnom i blagdanom na parkirnim mjesta oko Arene i Karoline (N. LAZAREVIĆ)
Naplata nedjeljnom i blagdanom na parkirnim mjesta oko Arene i Karoline (N. LAZAREVIĆ)

Od ponedjeljka, 1. lipnja Pula parking uvodi ljetni režim naplate parkiranja. Odnosno, umjesto do 20 sati parkiranje će se naplaćivati do 22 sata na svim parkirnim mjestima, a naplaćivat će se parking nedjeljom i blagdanima u prometno najfrekventnijim ulicama u gradu i to već od sedam sati ujutro.

Boris Agatić, voditelj odjela za reklamacije i ovrhe Pula parkinga, pojašnjava da se naplata nedjeljnom i blagdanom odnosi na parkirna mjesta uokolo Arene i Karoline. Parkirališta obuhvaćena tom regulacijom su: Karolina, Amfiteatarska ulica, Valerijin park, Flavijevska ulica, Carinski gat, Riva, Splitska, Kolodvorska, Veslački klub i Jaht service. No, kako je blagdan već 4. lipnja, valja računati da će i tog dana biti naplata parkiranja na tim mjestima, kao i 22. i 25. lipnja.

Inače, Odluka o neprekidnoj naplati parkiranja u tim ulicama tijekom ljetnih mjeseci ove se godine provodi četvrto ljeto uzastopce i traje od lipnja do listopada. Korisnici koji parkiraju na mjestima koja su pod naplatom trebali bi pripaziti tijekom blagdana i nedjelja. Naime, preklani smo zabilježili nekoliko grešaka u radu sustava prilikom prelaska sa zimskog na ljetni režim naplate. Primjerice, na parkiralištu iznad Fine u Dobrichevoj ulici automat za naplatu je izdavao karte za parking i tijekom blagdana, a onaj tko je platio SMS-om dobio je poruku da je kupio kartu za sat vremena parkinga prvog radnog dana nakon blagdana. Dakle, na mjestima gdje se ne naplaćuje parking platni automat je svejedno izdavao parkirne karte.

Na mjestima gdje je uvedena naplata nedjeljom i blagdanom automat za naplatu radio je i izdavao karte za svaki sat parkiranja koji je plaćen kovanicama. No, tko je parking želio platiti SMS-om dobio je poruku da mu tog dana nije naplaćena parkirna karta iako je parkiralište u sustavu naplate. Lani su kontrolori Pula parkinga tolerirali ako na naplatnim parkiralištima nedjeljom netko plati parking SMS-om i dobije potvrdu da je sa četiri kune platio za čitav dan. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter