Od ponedjeljka preregulacija prometa u pulskoj bolnici

Osma Fešta od rožic u Savičenti (Neven LAZAREVIĆ)
Osma Fešta od rožic u Savičenti (Neven LAZAREVIĆ)

Zbog potrebe gradilišta nove bolnice na lokaciji u Zagrebačkoj ulici od ponedjeljka 11. rujna promijenit će se postojeća regulacija prometa. "Bijelo parkiralište" iz smjera Preradovićeve ulice ostat će u funkciji. Međutim, zatvara se cesta uz zgradu Metrisa i saniteta Istarskih domova zdravlja, čime će biti onemogućen prolaz u smjeru zgrade ginekologije i kruženja unutar bolničkog kruga.

Od 11. do 13. rujna pristup zgradi Ginekologije za potrebe sanitetskog prijevoza, hitne pomoći, dostave i pojedinačnih pratnji pacijenata, odnosno invalida i trudnica, bit će omogućen ulazom uz zgradu zaraznog odjela s Valvazorove ulice.

Pristup ostalim odjelima na lokaciji Zagrebačke ulice bit će moguć prometovanjem privremenim ulazom uz menzu Sveučilišta u smjeru medicinske škole.

Od 13. rujna prometovanje u bolničkom krugu bit će moguće samo za potrebe sanitetskog prijevoza, hitne pomoći, dostave i pojedinačnih pratnji pacijenata (invalida, trudnica) u smjeru medicinske škole prema zgradi rodilišta u dvosmjernom prometovanju te je stoga svako parkiranje, zaustavljanje, prometovanje osobnih vozila u privremenoj regulaciji prometnica u bolničkom krugu zabranjeno.

"Još jednom napominjemo, zaposlenicima i široj javnosti da je uz bolnicu dostupno besplatno parkiralište s dovoljno parkirnih mjesta te da je ono povezano pješačkom stazom do bolničkih odjela", naglašavaju nadležni iz Opće bolnice Pula. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter