Od ponedjeljka na tržnici 32 nova štanda


Jučer su na gradsku tržnicu stigla dva šlepera s novim štandovima. Kako doznajemo od direktora Tržnice Renata Perca, odmah se krenulo s montažom pristiglih štandova, danas ujutro stižu preostali, i sve bi trebalo biti gotovo da nedjelje, odnosno najkasnije do ponedjeljka kad će se zakupci useliti u nove štandove.

Investicija je vrijedna milijun kuna, koliko su koštali štandovi, njih ukupno 32, te uređenje prostora na koji će se postaviti.

Kako nam je kazao Perc, ispod štandova je provučena struja te je sve nanovo asfaltirano da bi zakupci dobili svjetlo te mogli raditi koji sat dulje, ali i spojiti svoje fiskalne blagajna ako fiskalizacija na tržnici zaživi, kao što je najavljeno, od 1. srpnja.  

Perc je rekao da se radi o natkrivenim metalnim štandovima s krovovima i olucima te da su obojeni u dvije nijanse sive boje jer su željeli da se, što je moguće više, usklade s metalnim dijelovima zgrade tržnice. I dok je asfaltiranje izvodila domaća tvrtka Cesta, štandove je izradila tvrtka Vios iz Lipika, i to po prijedlogu same Tržnice.

Inače, kako navodi, tijekom prvog kvartala 2013. godine na pulskoj je tržnici bilo dosta promjena i aktivnosti. Osim tradicionalnih događaja, koji se sada već više godina održavaju, kao što su Mirisi i okusi Istre te Eko sajam, stalno se nastoji potrošačima ponuditi nešto novo i interesantno te ih naučiti da se oko tržnice uvijek nešto događa. Ovisno o interesu posjetitelja tržnice, razvijat će se veli i buduća događanja.

Prvi kat zgrade tržnice u posljednje je vrijeme dobio tri nova objekta - trgovački obrt Furia je proširio klasičnu ugostiteljsku ponudu te se na njihovom štandu već neko vrijeme može uživati u giricama, lignjama, srdelama pripremljenim na razne načine. Jela se mogu konzumirati na licu mjesta, s nogu ili na terasi, no moguće ih je i odnijeti za konzumaciju izvan lokala.

Odmah do spomenutog lokala, nakon dugog niza godina u Pulu se vratila trgovina poznatog rovinjskog proizvođača Mirne, koja kupcima nudi konzerviranu ribu te sve proizvode iz njihovog proizvodnog asortimana po prigodnim cijenama. U trgovini pod nazivom Sapori mogu se kupiti proizvodi talijanske proizvodnje kao što su kava, sirevi, riža, pašta, masline te brojni drugi.

I na zelenom dijelu tržnice nedavno su otvorena dva nova kioska - jedan tvrtke Frontalis d.o.o. iz Pule koji posjetiteljima nudi palačinke, a drugi  Zajedničkog obrta za poljoprivredu Peršić koji kupcima nudi svježe mlijeko i mliječne proizvode. Prije nekoliko dana je postavljena i privremena poslovnica Sberbanke odmah uz zgradu tržnice.

Ni tržnicu na Verudi nisu zaobišli noviteti. Tamo je, naime, nedavno otvoren novi kiosk Glasa Istre. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter