Od ponedjeljka i Porečani kližu, ali besplatno

(G. PRODAN)
(G. PRODAN)

U ponedjeljak je u šatoru na porečkoj rivi otvoreno dugo očekivano klizalište "Ledena riva" koje će biti na raspolaganju građanima do 25. siječnja. Prvi je to put od 2007. godine da je Poreč u blagdanskom razdoblju dobio klizalište.

Pokrenuto je na inicijativu lokalnih privatnih poduzetnika, uz podršku Grada Poreča. Poduzetnici su naglasili kako su se na ovaj potez odlučili da bi Poreču i njegovim građanima, a poglavito onim najmlađima, omogućili duh zimskih radosti i to potpuno besplatno.

Gradonačelnik Edi Štifanić zahvalio je na inicijativi napominjući kako je ovo klizalište više od objekta. Ono predstavlja ogroman trud, rad i dobru volju svih uključenih u projekt, rekao je.

Na otvaranju su mališane pozdravile maskote Porečke bajke, neizostavni Bajko i Fiaba, a s velikim uzbuđenjem mališani su dočekali i Djeda Mraza.

Klizalište na rivi pored Gradske kavane otvoreno je svakog dana od 10 do 22 sata, osim Božića. Na sam Badnjak 24. prosinca, radno vrijeme klizališta je od 10 do 15 sati, a 1. siječnja od 15 do 22 sata. Ulazak u klizalište, kao i najam klizaljki u cijelosti je besplatno. Bit će organizirana i škola klizanja, a oni malo vještiji moći će se okušati i u jednom od najpopularnijih zimskih sportova - hokeju. Tijekom narednih 35 dana sve one koji posjete "Ledenu rivu" očekuju brojna iznenađenja kao što su mađioničarske predstave, koncerti, animacije i slično. Za potpuni ugođaj, na štandu pored klizališta bogata je ponuda toplih napitaka i grickalica po pristupačnim cijenama. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter