Od početka krize u Hrvatsku ušlo više od 263 tisuće ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od početka migracijske krize u Hrvatsku je, prema podacima MUP-a, do 9 sati u utorak ušlo 263.407 migranata, od ponoći do 9 sati ušlo je 2.013 migranata, a u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu ih je trenutno 600-tinjak, rekao je novinarima u Opatovcu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

Priljev izbjeglica koje preko područja Bapske ulaze u Hrvatsku zadnjih nekoliko sati je osjetno manji, rekao je Džigumović. "To, međutim, ne znači da ako je kamp sada prazan, već u nekoliko narednih sati neće ovdje biti nekoliko tisuća ljudi", kazao je Džigumović.

Rekao je da je u proteklih nekoliko dana priljev izbjeglica i migranata manji za oko 1.000 do 2.000 osoba. "Međutim hoće li se taj trend smanjenja nastaviti, ne znamo", kazao je Džigumović i dodao da očito izbjeglica i migranata nema niti na srbijanskoj strani, u Berkasovu, jer da ih tamo ima, već bi ušli u Hrvatsku.

Migranti i izbjeglice koje su trenutačno u Opatovcu bit će prebačeni u Tovarnik na vlak, koji će ih odvesti dalje prema slovenskoj granici, rekao je novinarima Džigumović. 

Najveći broj izbjeglica i migranata u Hrvatsku je ušao u prošlu subotu, kada ih je preko Bapske prošlo 11.500. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter