Od početka izbjegličke krize potrošeno 22 mil. kuna iz robnih zaliha

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od početka izbjegličke krize iz državnih robnih zaliha do sada je potrošeno robe u vrijednosti 22 milijuna kuna, rekao je pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Ivo Miletić u srijedu u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu.

Dodao je i da opskrba centra teče bez problema. "Mi smo spremi svu opskrbu za potrebe migranata obaviti i u narednom periodu. U tijeku je i nabava goriva, tako da u idućih pet mjeseci ovaj sustav može funkcionirati autonomno. Ocjenjujemo da za dio roba kojima se centar opskrbljuje iz robnih zaliha mjesečno trebamo 7-10 milijuna kuna", rekao je Miletić. 

Robne zalihe za izbjeglički centar u Slavonskom Brodu osiguravaju hranu, gorivo, šatore, higijenske potrepštine, kontejnere, krevete. 

Miletić je komentirao i upit novinara o nadoknađivanju potrošenoga iz fonda Europske unije namijenjenog za ublažavanje izbjegličke krize. "Sav taj novac nadoknadit ćemo iz proračuna Europske unije. Sva ova sredstva koja se sada troše, dopunski su odobrena od Ministarstva financija i uredno se knjiže. Očekujemo da će to do zadnje lipe biti plaćeno iz EU-proračuna", kazao je Miletić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter