Od plaže do crkve, Vodnjan zapljusnut investicijskim valom


U Galižani smo prije mjesec dana dovršili izgradnju sustava oborinske odvodnje te obnovili cestu i izgradili nogostupe u ulici Michelle della Vedova, ukupne investicije oko 400 tisuća kuna, rekao je vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Iznio je to na prekjučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u Galižani kada je predstavio realizirane investicije u proteklom razdoblju i najavio buduće. Zapravo, iz njegovog podužeg izlaganja stvorio se dojam kao da Vodnjan zapljusnuje investicijski val i da tomu nema kraja. Poručio je kako su nastavili s ulaganjima u izgradnju javne rasvjete u naselju Galižana te sa komunalnim opremanjem i hortikulturnim uređenjem Poslovne zone Galižana.

Ono što me posebno veseli, naglasio je Vitasović, je činjenica da se u Poslovnoj zoni Galižana gotovo svakodnevno izvode građevinski radovi na proširenju postojećih poslovnih pogona i na izgradnji novih poslovnih objekata.

Dodao je kako je Grad lani dovršio izgradnju nogostupa i javnu rasvjetu od Poslovne zone Galižana do vrtića.

- U Galižani smo uredili i sportski park sa spravama za mlade, a ovih smo dana dogovorili i rekonstrukciju krovišta na svlačionicama NK Galižane. Ranije smo u Galižani sanirali krov zgrade u kojoj se nalazi pekara i mesnica te krov zgrade na Velikom trgu u kojoj se nalazi cvjećarna, iznio je Vitasović koji je najavio da sada planiraju izraditi novu prometnu regulaciju u staroj jezgri Galižane. U nastavku najavio investicije u Peroju i Barbarigi.

- Uredili crkvu Sv. Stjepana koja se može razgledati sa stručnim vođenim obilascima. Sanirali smo i obnovili zidine Gromače, poznato perojsko okupljalište u samom centru naselja. Izgradili preko 200 metara nove javne rasvjete na ulazu u Peroj.

U prethodne i ove godine uložili smo preko dva milijuna kuna u uređenje dva kilometra za ukupno tri plaže: Bođinka, Martulina i Portić. Do plaža je izgrađena sva potrebna infrastruktura i osigurano niz sadržaja. Ove smo godine započeli i sa uređenjem plaže i kupališta u Barbarigi. Do sada smo uredili 500-tinjak metara plaže od mola u Staroj Barbarigi prema Turističkom naselju Barbariga, za što smo uložili 500 tisuća kuna. Konstantno smo ulagali u uređenja dječjih igrališta te smo postavili nova igrala za djecu u Peroju i Barbarigi, nabrojao je Vitasović. (Paulo GREGOROVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter