Od petka zatvoren glavni ulaz u Pulu

Mjesto na kojem će se nalaziti novi rotor (M. ANGELINI)
Mjesto na kojem će se nalaziti novi rotor (M. ANGELINI)

Od sutra (petak, 15. veljače) u poslijepodnevnim satima, zbog početka gradnje velikog kružnog toka, za promet će se zatvoriti glavni ulaz u Pulu, onaj u Šijani, te na snagu stupa nova regulacija prometa. Rok dovršetka novog rotora je 15. svibnja i dotad će biti na snazi privremena regulacija.

Svim stanovnicima istočne Puljštine koji u Pulu dolaze na posao dionicom Stancija Peličeti - Šijana već prilikom odlaska s posla u petak preporučuje se korištenje glavnog alternativnog pravca, odnosno Šišanske i Medulinske ceste, te nove pulske obilaznice Stancija Peličeti - Pomer.

Predstavnik pulske ispostave Hrvatskih cesta u ovom projektu inženjer Ivan Davidović i voditelj ispostave Marinko Šetić vele da radovi počinju u petak u popodnevnim satima te će se stoga zatvoriti dionica državne ceste D-66 od Labinske ulice do Ulice Valica.

Projekt Hrvatskih cesta vrijedan je 55 milijuna kuna s PDV-om, a zajednica izvođača radova - pulska Cesta, zagrebački Viadukt te riječki GP Krk - preuzet će ujutro gradilište.

Od ponedjeljka će promet na čvoru Stancija Peličeti regulirati i prometna policija, koja će usmjeravati vozače na novu pulsku obilaznicu, odakle mogu Dukićevom ulicom na Monte Šerpo te Šišanskom, Medulinskom i Premanturskom cestom prema Puli, a u nastavku Santoriovom i Mutilskom ulicom, odnosno Ulicom Marsovog polja prema centru grada.

Iako će tijekom radova biti dozvoljeno dvosmjerno prometovanje od Stancije Peličeti do Ulice Valica (skretanje za Mercator), policija idući tjedan neće dozvoljavati vožnju u tom smjeru jer će Elektroistra preusmjerivati elektronaponsku mrežu na ovom području. (piše G. ROJNIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter