Od petka do nedjelje u Fažani se odvijaju "Fažanski gušti i delicije" koje na proljeće i u jesen priprema Turistička zajednica Fažane i tamošnji ugostitelji. U središtu 8. gastronomske manifestacije koja slavi jesenske delicije naći će se gljive, orade i divljač kroz menije s nekoliko sljedova.
Nudit će se jela pripremljena na tradicionalan način, ali i maštovite kuharske kreacije - lovački ragu od srnetine i gljiva s palentom, krem riblja juha od orade s motarom, njoki s divljači, pljukanci s vrganjima, juha od jesenskih miješanih gljiva, filet od orade na kremici od krumpira i gljiva, semifredo sa šumskim voćem i pinjolima, štrudla od jabuke sa sladoledom od cimeta, torta od kestena, palačinke s orasima i slatkom kremom od buče.
U ovogodišnjim jesenskim "guštima i delicijama" sudjeluje sedam ugostitelja iz Fažane i Valbandona, i to restorani Plavi i Marina, konobe Ulika, Stara konoba i Navetta, bistro K&F te gostionica Fasana. (Z. S.)