Od ovog vikenda gostujući navijači teško na stadione

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je na svojim službenim stranicama zaključke Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja i dodatne hitne mjere za sprječavanje nereda na nogometnim utakmicama koji se počinju provoditi već od ovog vikenda na utakmicama MAXtv Prve lige 2013./2014.

Konkretno, zabranjuje se dolazak gostujućim navijačima i formiranje tribine za gostujuće navijače na utakmicama MAXtv Prve lige i Hrvatskog nogometnog kupa do kraja natjecateljske godine 2013./2014.

Ova odluka se neće odnositi na one klubove koji će preuzeti potpunu odgovornost za organizaciju dolaska svojih navijača na gostujuću utakmicu. To znači sudjelovanje kluba i pomoć u organizaciji putovanja navijača na gostujuću utakmicu te prikupljanje podataka o prijevozu radi sigurnog dolaska u grad domaćin gostujuće utakmice; organiziranje distribucije ulaznica na način da će se prikupiti osobni podaci navijača koji će ih moći kupiti ili popis navijača koji mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime osobe i broj osobne iskaznice.

Popis gostujućih navijača s traženim podacima mora se dostaviti klubu domaćinu 24 sata prije početka utakmice i mora biti unutar broja tzv. sigurnog kapaciteta navijačke tribine koji je potvrđen licencom kluba i stadiona za natjecateljsku godinu 2013./2014., a potvrdio ga je i MUP.

Klub domaćin će omogućiti kupnju ulaznica samo za one gostujuće navijače koji imaju vaučer gostujućeg kluba ili su na njegovu popisu. Pod gostujućim navijačima se podrazumijevaju svi gledatelji koji podržavaju gostujući klub.

Također, do kraja natjecateljske godine zabranjuje se distribucija pića s dopuštenom količinom alkohola na svim utakmicama MAXtv Prve lige, kao i na preostalim utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa godine 2013./2014. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter