Od ovog tjedna turističke ambulante u Umagu i Labinu

 Turističke ambulante dnevno prime od 20 do 30 pacijenata
Turističke ambulante dnevno prime od 20 do 30 pacijenata

Istarski domovi zdravlja tijekom ljetnih mjeseci organiziraju rad turističkih ambulanti u najvećim turističkim središtima na Poluotoku. Turistička ambulanta u pulskom Domu zdravlja u Flanatičkoj ulici od početka srpnja radi u dvije smjene, s dva liječnička tima, sve dane u tjednu, uključujući vikende i državne praznike, od 9 do 21 sat, i to je raspored koji će vrijediti do konca kolovoza. Čitav rujan će također raditi u obje smjene, ali samo radnim danima.
 
- Sada u pulskoj ambulanti dnevno imamo u prosjeku dvadesetak pacijenata. Po desetak više obrati se tijekom dana liječničkim timovima u turističkim ambulantama u Rovinju i Poreču, a najčešće dijagnoze su upala uha i grla te povrede, alergije i želučane smetnje, kaže dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja.
U rovinjskom Domu zdravlja turistička ambulanta radi od 9 do 21 sat, sve dane u tjednu, tijekom čitavog ljeta. Tako je i u Poreču, osim što subotom imaju skraćeno radno vrijeme, od 9 do 15 sati, a nakon toga se turisti primaju u ambulanti posebnog dežurstva, organiziranoj također u Domu zdravlja. Ovog tjedna otvaraju se preostale dvije turističke ambulante, u ponedjeljak, 18. srpnja, u Labinu, a u srijedu, u Umagu.
Do konca kolovoza ambulanta u Labinu bit će otvorena svakog radnog dana od 9 do 17 sati, a subotom, nedjeljom i praznikom od 7 do 15 sati. Radno vrijeme pak ambulante u umaškom Domu zdravlja je ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 22 sata, a utorkom i četvrtkom od 8 do 15 sati. Rad u rujnu organizirat će se prema potrebama turista.
 
Usluge pružene u turističkim ambulantama nisu pokrivene EU-karticom zdravstvenog osiguranja budući da te ambulante nisu ugovorne ordinacije HZZO-a. Usluge se naplaćuju od pacijentovog putnog osiguranja ili samih turista koji potom plaćen iznos mogu refundirati od svog osiguravatelja.
(D. PALIBRK)





 - GO03147049.jpg

Ante Ivančić

D. ŠTIFANIĆ
 


Podijeli: Facebook Twiter