Od Nikolica se ocekuje da promijeni imidž

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tomislav Nikolic u cetvrtak je pred srbijanskim parlamentom položio predsjednicku prisegu, cime je formalno zapoceo njegov prvi petogodišnji predsjednicki mandat, dok ce 11. lipnja u zgradi srbijanskog predsjednika biti održana Nikoliceva svecana predsjednicka inauguracija.

U Bruxellesu i Washingtonu ocekuju da novoizabrani srbijanski predsjednik pokaže vecu kooperativnost u pogledu Kosova i time promijeni imidž koji sada ima, prenosi u cetvrtak beogradski dnevnik ''Blic'', pozivajuci se na neimenovane diplomatske izvore. List dodaje da ce Nikoliceva promjena imidža biti presudna kada je rijec o posjetama i susretima sa stranim državnicima.

Nikolic je, po rijecima izvora tog lista, najavio da želi suradnju, a vec na prvim zakazanim sastancima u Bruxellesu ocekuje se da to i dokaže.

Nikolic je sastanke s predsjednikom Europskog vijeca Hermanom van Rompuyom i visokom predstavnicom za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton najavio za 14. lipnja, ali je iz Europske komisije priopceno da se tocan datum posjeta još uvijek ne zna.

List doznaje da bi Nikolic uskoro trebao putovati i u SAD, koji želi provjeriti hoce li biti moguca suradnja s njime kao novim predsjednikom Srbije.

Želi dobre odnose s Hrvatskom


Tomislav Nikolic izjavio je u cetvrtak za beogradske ''Vecernje novosti'' da želi dobre odnose s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovicem.

Upitan kako komentira ''to što su Hrvati inicirali da se o njegovoj pobjedi prica i na summitu NATO u Chicagu?" i što je hrvatski predsjednik Josipovic odmah ušao s njim u 'klinc', Nikolic je kazao "da želi dobre odnose u regiji" te da ga ne interesiraju ''hajke' koje protiv njega netko vodi zbog unutarnjih prilika''.

Nikolic je u utorak najavio kako ce na svecanu predsjednicku inauguraciju, najavljenu za 11. lipnja, pozvati i hrvatskog predsjednika Ivu Josipovica, te je istaknuo kako nikada nece uciniti ništa što bi pokvarilo odnose izmedu dviju država i dvaju naroda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter