Od "Neobicnog voca" do Xene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australska skupina "Neobicno voce", svestrani dramski umjetnik Filip Šovagovic, glumica, model i performerica Xena Županic te performer i koreograf Žak Valenta ovog vikenda nastupit ce na pozornicama u Labinu i Rapcu u sklopu cetvrtog izdanja Festivala vizualnog kazališta. Ovogodišnji program odvijat ce se na tri lokacije, na vec dobro poznatoj ljetnoj pozornici kod špine u starom gradu i ispred Narodnog muzeja, a predstavu "Cisti biser" kazalištarci iz Melbournea izvest ce u nedjelju u Rapcu.

Prvog dana festivala, koji je nastao kao inicijativa Studija Lila s naglaskom na kazalištu kao vizualnom mediju i tijelu kao fundamentalnom instrumentu umjetnickog izricaja, kod špine ce u 21.30 sati nastupiti Žak Valenta s predstavom "Utjelovljenje". U subotu su na programu dvije predstave. U 21 sat kod špine labinskoj ce se publici autorskim projektom "Stanje nacije" kroz ispovijed fiktivnog lika Arterija predstaviti Filip Šovagovic, a sat kasnije ispred muzeja pocinje performans "Ja sam nevezani ja" Xene Županic i talijanskog slikara Fabija Ballarija. Tema njihovog zajednickog nastupa vjecna je ljubavnicka borba i potreba da se fiksira idealna slika partnera koja je produkt vlastitih želja i ocekivanja.

Nakon razgovora s izvodacima, koji je zakazan u nedjelju u 11 sati u Malom kazalištu, festivalski program seli u Rabac, gdje u 19.30 sati na rivi pocinje predstava »Cisti biser« koja progovara o svijetu koji je poceo gubiti smisao za romanticno. Završna fešta festivala održat ce se kod špine s pocetkom u 21 sat.


Podijeli: Facebook Twiter