Od nedjelje vlakom iz Pule u Ljubljanu

Godinama je postojala samo sezonska željeznička veza između Pule i Ljubljane (Arhiva/T. TIDIĆ)
Godinama je postojala samo sezonska željeznička veza između Pule i Ljubljane (Arhiva/T. TIDIĆ)

HŽ Putnički prijevoz je u suradnji sa Slovenskim željeznicama u novom voznom redu za 2013./2014. godinu uveo novu svakodnevnu liniju na relaciji Ljubljana - Pula i obratno, s presjedanjem putnika u Buzetu i Divači. Vlak će od 15. prosinca voziti svakodnevno, uključujući i blagdane.

- HŽ Putnički prijevoz uvođenjem vlakova na relaciji Ljubljana - Pula želi pružiti dodatnu uslugu, omogućavajući svakodnevnim korisnicima kao i turistima mogućnost prijevoza vlakom, ističe glasnogovornica Mihaela Tomurad Sušac.

Željeznička veza s čak dva presjedanja nije baš najoptimalnija, no Tomurad Sušac kaže da je svakodnevna veza između dva grada uspostavljena s presjedanjem radi tehnoloških i organizacijskih ograničenja u željezničkom prometu.

Unatoč tome, želja HŽ Putničkog prijevoza i Slovenskih željeznica, dodaje Tomurad Sušac, bila je omogućiti tu vezu za koju vjeruju da će biti dobro prihvaćena kod putnika.

Vlak će iz Ljubljane polaziti u 13.12 sati s dolaskom u Divaču u 14.57 sati, gdje putnici presjedaju na pogranični vlak do Buzeta koji polazi u 15 sati iz Divače, a u Buzet dolazi u 15.50 sati. Iz Buzeta za Pulu vlak polazi u 15.56 sati s dolaskom u Pulu u 17.52 sata, dakle četiri sata i četrdeset minuta nakon polaska.

Iz Pule će vlak polaziti u 13.20 sati s dolaskom u Buzet u 15.28 sati, a zatim putnici presjedaju na pogranični vlak za Divaču s polaskom u 16.00 sati iz Buzeta. U Divači će presjedati na vlak za Ljubljanu s polaskom u 16.55 sati iz Divače te dolaskom u Ljubljanu u 18.40 sati. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter