Od nedjelje u Puli "Na ulicama i trgovima"

(M.ANGELINI)
(M.ANGELINI)

Pulsko ljeto – Na ulicama i trgovima u organizaciji SAKUD-a došao je do 28. izdanja i održavat će se od 14. lipnja do 27. kolovoza, rekle su u petak novinarima tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Bujas i tajnica Puhačkog orkestra Grada Pule Nataša Dragun.

Kao i do sada, podržava ih Turistička zajednica Grada Pule, a program je nešto kraći ove godine i uključuje jednu folklornu večer, četiri plesne večeri, sedam promenadnih koncerata i pet programa predstavljanja istarske tradicijske baštine. Bit će gostiju, vokalnih i instrumentalnih sastava, KUD-ova itd. Nastupit će od 50 do 100 izvođača po programu, ponekad i više.

Sve počinje u nedjelju u 20 sati na Forumu gdje će se kroz sat i pol predstaviti sve članice SAKUD-a i to KUD "Matko Brajša-Rašan", KUD-SAC "Lino Mariani", KUD Uljanik, OKUD Istra, Pulske mažoretkinje, Plesni studio Zaro i Puhački orkestar grada Pule, tako da će se na trgu biti 250 izvođača.

Uz pokoji izuzetak, skoro svi drugi programi počinju u 21 sat. Programi će se održavati većinom na Forumu, izuzev plesnih večeri Pulskih mažoretkinja na Portarati.

- Programi su ležernijeg karaktera, prilagođeni otvorenom i ljetnim mjesecima. Garantiramo dobru atmosferu, poručila je tajnica SAKUD-a Gabrijela Peruško Bujas.

Nataša Dragun govorila je o programima u organizaciji Puhačkog orkestra koji će nastupiti četiri puta u kolovozu, svaki četvrtak počevši od 6. kolovoza kada će nastupiti Big band pod vodstvom Branka Sterpina i izvesti program posvećen vokalnim solisticama.

Dana 13. kolovoza nastupa Puhački orkestar kojim će dirigirati Ante Dobronić i Branko Okmaca, a 20. kolovoza nastupa Evergrin kvartet uz gošće Pulske mažoretkinje. Evergrin kvartet nastupit će i 27. kolovoza, opet uz gošće, ovaj put žensku klapu Teranke. Pokrovitelji dijela programa koji organizira Puhački orkestar, su uz SAKUD Turistička zajednica Grada Pule i Grad Pula.

Kako je objasnila Peruško Bujas, svi programi zajedno koštaju 75 tisuća kuna. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter