Od nedjelje bolja prometna povezanost Pule i Buzeta

Bolja organizacija prijevoza učenika i studenata (M. ANGELINI)
Bolja organizacija prijevoza učenika i studenata (M. ANGELINI)

Novi vozni red vlakova Hrvatskih željeznica obradovat će buzetske srednjoškolce i studente kao i njihove roditelje jer će se na vlak moći ukrcati i iskrcati u Buzetu umjesto kao do sada u Lupoglavu.

- Na temelju zahtjeva putnika i dogovora s lokalnom i regionalnom samoupravom, četiri vlaka na relaciji Pula - Lupoglav primjenom novoga voznog reda koji važi od 13. prosinca ove godine do 10. prosinca iduće, produljit će vožnju do Buzeta, odnosno voziti na relaciji Pula - Lupoglav - Buzet, potvrdila je Ivana Čubelić iz ureda Uprave HŽ-a Putnički prijevoz.

U Gradu Buzetu, u kojem se već duže vrijeme zalažu za takve željezničke linije koje bi građanima Buzeta omogućile primjereni standard korištenja javnog prijevoza, zadovoljni su novim voznim redom. Gradonačelnik Siniša Žulić kaže da su im se roditelji učenika i studenata koji žive na buzetskom području, prethodnih godina obraćali za pomoć jer im je organizacija prijevoza stvarala mnogo poteškoća.

Krajem 2014. godine Grad Buzet predlagao je HŽ-u upravo uvođenje linija od Buzeta do Lupoglava i obratno, kojom pretežito putuju srednjoškolski učenici i studenti na školovanje u Pazin i u Pulu. Pored toga u Buzetu su predlagali da se dionica linije 4707 od Buzeta do Lupoglava prilagodi dolasku u Lupoglav da bi putnici imali vezu s autobusnom linijom Lupoglav - Rijeka s obzirom na to da je u protivnom putnicima onemogućen nastavak putovanja u smjeru Rijeke.

- Vrlo sam zadovoljan što su Hrvatske željeznice uvažile prijedloge koje smo im uputili tragom zahtjeva naših sumještana. Sigurno je da su prometne veze bitan segment života određenog grada i da će i taj potez HŽ-a doprinijeti tome da se buzetski studenti možda lakše odlučuju za studije u Istri, izjavio je Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter