Od mora do unutrašnjosti Bujštine puno je turističkih sadržaja

Dobri rezultati bujskog turizma – sa sjednice Skupštine TZ Buje
Dobri rezultati bujskog turizma – sa sjednice Skupštine TZ Buje

Turistički promet na području Buja u ovoj godini bio je 6 posto veći nego lani, što je nadmašilo i očekivanja i planiranih 2 posto za 2016. godinu. Taj je podatak na sjednici Skupštine Turističke zajednice Buje iznio direktor Ureda TZ Valter Bassanese navodeći da je za istih posto povećan i broj noćenja. Trideset posto od evidentiranih 176.745 noćenja do kraja rujna ostvarili su njemački turisti, slijede Slovenci, Talijani, Česi i drugi inozemni gosti. Gostima su ponuđeni brojni sadržaji od mora do unutrašnjosti i zanimljivosti Gornje Bujštine, trasa Peranzane i dalje je zanimljiva turistima rekreativcima, a i dalje je zadovoljavajući biciklistički turizam.

Povećanje broja noćenja i ukupnog turističkog prometa donijelo je i povoljne financijske rezultate, na čemu je svim turističkim djelatnicima i drugim sudionicima u stvaranju turističke ponude čestitao i predsjednik Skupštine TZ Edi Andreašić. Posebne čestitke dobio je od svih članova Skupštine njen član Urban Cerar, vlasnik tvrtke Mulino u sklopu koje posluje istoimeni hotel i casino, za nedavno dobiveno visoko priznanje Turističke zajednice Istarske županije „Zlatnu kozu“ za poseban doprinos promociji istarskog turizma.

Dobra turistička godina u kojoj se očekuje oko 560.000 kuna od boravišne pristojbe, temelje je za planove u 2017. godini, u kojoj se očekuje novi pomak turističkog prometa za 2 posto. Unutrašnjost, more, gourmet i sport – četiri su osnovne sektora na kojima se temelji sve turističke aktivnosti u idućoj godini, sve u cilju promocije destinacije, turističkog proizvoda i posebnosti  tog područja. Nastavlja se sa nizom manifestacija koje posjećuju turisti, bit će i novih manifestacija u suradnji s kolegama iz Slovenije, nastavlja se razvoj i promocija momjanskog muškata kao autohtone zaštićene sorte vina, slijedi poboljšanje turističke signalizacije, naročito u starogradskoj jezgri Buja, a mnoge aktivnosti su zajedničke s turističkim zajednicama klastera sjeverozapadne Istre. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter