Od Medaki prema Puli u krivom smjeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porecan star 77 godina jutros je Istarskim ipsilonom vozio u pogrešnom smjeru. Naime, kod cvora Medaki krenuo je suprotnom trakom u pravcu Pule. Policija je odmah obaviještena, a vozac je identificiran naknadno, nakon pregleda snimki nadzornih kamera. Policija ga je nekoliko sati kasnije zatekla kod kuce.

Ovo je vec cetvrti zabilježeni slucaj vožnje u pogrešnom smjeru Ipsilonom u ovoj godini. Policija u prethodnim slucajevima nije uspjela uloviti prekršitelje buduci da su ili sišli s Ipsilona prije dolaska policije ili su pak promijenili smjer kretanja.

U ožujku su evidentirana dva takva slucaja kod Kanfanara u smjeru Pule te jedan slucaj krajem sijecnja kod naplatnih kucica Vodnjan sjever. Policija je u jednom slucaju zatvorila sve cvorove radi sigurnosti vozaca. Na svu srecu, do sada se ništa tragicno nije dogodilo jer su u svakom od tih slucajeva prekršitelji, a i ostali sudionici u prometu prošli bez posljedica.

Vozaci smatraju da pored nesavjesnih vozaca dio krivice treba pripisati i djelatnicima Istarskog ipsilona. Naime, na potezu od Kanfanara do Umaga ima nekoliko ulazno-izlaznih cvorova, a dionice su na pojedinim mjestima otvorene u cetiri trake, dok se potom sužavaju u dvije.

Iako su prepreke postavljene, nesmotreni vozac vidi s lijeve strane dovršenu cestu i vozila (djelatnika Ipsilona ili kamione), što ga zbunjuje. Ovo je stajalište vozaca koji provode radno vrijeme na cestama i koji upozoravaju da nisu svi vozaci koncentrirani na cestu i promet.


Podijeli: Facebook Twiter