Od Louboutina do Yves Saint Laurenta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kako objasniti žensku fascinaciju cipelama i to pogotovo dobrim dizajnerskim cipelama, a da cijela prica nema skoro pa ovisnicki prizvuk? Ukoliko ste voljeli seriju Seks i Grad zasigurno se sjecate epizode "Women's right to shoes" u kojoj Carrie, na prijateljicinoj zabavi ukradu novi par Manolica, i dileme oko 400 dolara odštete, koliko su koštale.

Muškarcima je nepojmljivo da žene mogu biti vezane za komad drveta, plastike ili kože, ali ako samo bacite pogled na npr. dizajn Pierre Hardya (Balenciaga), složit cete se da to i nije sasvim obicna mješavina metala, plastike i kože, ili?

Proljece i ljeto na visokoj peti

Proljece i ljeto nam donose seksipilniji i mocniji look. Cipele nisu više stidljivi dodatak s tankom potpeticom i nekoliko trakica, danas su cipele kljucni komad s vlastitim asesoarima. Možete birati izmedu kožnih, drvenih, od tkanine, od metala, u kombinacijama svega navedenog, a same potpetice su vec odavno prava remek-djela.

Omiljeni svjetski "postolar" ili Geppetto za one dubljeg džepa, Christian Louboutin, zna kako izraditi model u kojemu ce noga izgledati nevjerojatno dugo i elegantno. Proljetna kolekcija nema iznimke, sve je stvar bondagea, potpetice od minimalno 10 cm i naravno zaštitnog znaka - crvenih potplata.

Iako je njihova nova linija pomalo razocarala, Jimmy Choo još ima ponekog asa u rukavu, a nas su se posebno dojmile lakirane sandale s potpeticom od 10 cm. Ako ipak preferirate rock-chic, oduševit ce Vas cijela kolekcija kuce Givenchy. Majstor mracnog seksipila Riccardo Tisci, za najvjernije poklonice predlaže crni kožni bondage na visini od 12 cm.

Osim visine potpetica, svi dizajnerski modeli odlikuju se i visokom cijenom. Za ovaj grijeh izdvojit cete od 500 pa sve do 1000 EUR-a.


Podijeli: Facebook Twiter