Od Le Monda i Master banda do Marlowa i "Zucchera"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije


Ovogodišnja Rovinjska noć, odnosno prva od dvije večeri, tzv. Part one, osim što se dogodila u trenutku kada je Rovinj prvi u zemlji realizirao tri milijuna noćenja, pamtit će se i po desetljećima njegovanom (a sada i srušenom) stereotipu, a taj je, da ova manifestacija uz zabavu, označava i oproštaj od sezone i zahvalu organizatora Turističke zajednice svim gostima na dolasku i domaćinima na gostoprimstvu.

Naime, za odličnu popunjenost grada i posjet rivi i gradskom Trgu na kojima su se nalazile i dvije bine s izvođačima, dakako da nije bilo zime, a sudeći opet, i po brojnom stanju evidentiranih gostiju, ljeto u Rovinju u punom je zamahu što bi reći gužva na svakom kantunu, pa od nekog oproštaja nije bilo ni o.

S druge strane vruća noć ni gužva nikome nisu smetale jer dobra je vibra, zahvaljujući izvođačima večeri bila isključivo ona plesna i raspjevana. Na tzv. centralnoj bini uživalo se uz rovinjske glazbene legende - grupu Le Monde, koja je slobodno možemo tvrditi, uz tradicionalni vatromet koji će večeras i to točno u ponoć osvijetliti  starogradsku jezgru, postala i jedan od zaštitnih znakova Rovinjske noći, odnosno garancija dobre zabave i štimunga. Uz "domaće" Le Mondovce, koji zvuče svjetski, odličnom su se svirkom nametnula i dva benda, sa svojim glavnim izvođačima.

Riječ je dakako o  odličnom Simonu Marlowu & Music Lab, odnosno glazbenom klonu (stasom i glasom) Griff&Zucchero Celebration bandu, od kojih se dobro raspoložena publika, bilo da je riječ o glavnom ili Trgu Rivijera, nikako nije željela, a ni dala oprostiti.

Na obje je bine bilo toliko energije i strasti koja je uspjela sve od sedam do sedamdeset i sedam (pa i više, jer zašto ograničavati) rasplesati i oraspoložiti. Domaći je Master band, dakako baš kao i njihove kolege iz Music Laboratoria dokazao da Rovinj, zna, može i hoće jednu običnu noć u godini pretvoriti u disco-zabavnu- cabaret večer. Za gurmane, koji su željeli iće i piće, svega je bilo napretek. I dobro da je, jer na rovinjskim se terasama mjesto za stolom teško dobiva, pa su pozicije uz šank itekako dobro došle. Rovinjska noć, (Part Two) s čarobnim vatrometom nastavlja se u subotu u društvu najvećeg domaćeg romantičara - Petra Graše, odnosno Party banda i grupa The A! te Energy. (Napisala i snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter