Od kulture do IT sektora i gospodarstva


Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci u Komunalnoj palači održala je kratak susret sa zamjenicom veleposlanice Izraela u Republici Hrvatskoj Irit Shneor, koja je u posjetu Puli u povodu održavanja 23. Međunarodnog kazališnog festivala  PUF-a.

Puh Belci je istaknula da je Pula, osim po bogatom povijesnom nasljeđu, poznata i po kulturnoj baštini te u svijetu prepoznatljiva po Pulskom filmskom festivalu i Sajmu knjige, kao i ostalim manjim, ali jednako kvalitetnim, festivalima poput PUF-a, nadajući se da će se u sklopu tih festivala Puljanima prezentirati dio kulture Izraela. Shneor, koja je takvu ideju pozdravila, izrazila je želju za produbljivanjem odnosa suradnje na poljima kulture i ekonomije.

- Mi u Izraelu imamo kvalitetne filmove, autore knjiga i ostale umjetnike, koji bi voljeli prezentirati pulskoj publici svoj rad i na taj način širiti svoj kulturni izričaj, istaknula je Shneor.

Na sastanku je bilo riječi i o potencijalnoj suradnji na području IT sektora i gospodarstva, a koja bi se temeljila na poslovnim susretima i razmjeni dobrih praksi posebice kada je riječ o novoj i naprednoj tehnologiji na području poljoprivrede, medicine i ušteda voda. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter