Od kolovoza hidroavionom na Rab


Zahvaljujući koncesionaru, tvrtki European Coastal Airlinesa (Europski obalni avioprijevoznik - ECA), s prvim danima travnja Pula je hidroavionskom linijom povezana sa Splitom, ali i Rijekom i Zagrebom. Osim što je tako svim stanovnicima, ali i brojnim gostima, ponuđen novi oblik prijevoza do atraktivnih hrvatskih destinacija, hidroavioni su postali prava atrakcija koja se nekoliko puta dnevno viđa na privezištu na rivi. Brojni turisti tako svako slijetanje ove letjelice nerijetko ovjekovječuju svojim fotoaparatima.

Prema podacima dobivenim iz tvrtke ECA, samo u prvih mjesec dana od uspostave ove linije ovaj je način prijevoza za i iz Pule iskoristilo gotovo 500 putnika. Stoga smo Mariju Vuletić iz odjela marketinga i prodaje tvrtke ECA upitali kakvi su rezultati sada, nakon prvog tromjesečja poslovanja s Pulom.

Pritom valja uzeti u obzirom da je u tijeku turistička sezona, ali i činjenicu da je nakon dvomjesečne promotivne cijene od 699 kuna, koliko je iznosila povratna karta iz Splita do Pule, od 1. lipnja ona poskupjela i otada povratna karta košta 899 kuna.

Dakle, u svega tri mjeseca hidroavionski prijevoz je za dolazak iz Pule, ili odlazak prema drugim destinacijama, njihovu uslugu koristilo čak dvije tisuće putnika. Na pitanje postoji li šansa da se cijena karte nakon sezone smanji, od Vuletić smo dobili odgovor da će se cijene karata nakon sezone promijeniti te da će uskoro objaviti novi cjenik, iako nije precizirala hoće li se cijene smanjiti ili još jednom povećati.

Svojevremeno je poskupljenje Vuletić pojasnila rekavši da će od srpnja putnici moći računati na dva polazaka dnevno i iz Pule i iz Splita te apelirala na putnike da, s obzirom da je prodaja otvorena sve do listopada, bookiraju svoje karte ranije, jer je uz raniji booking moguće ostvariti popust i do 20 posto.

Valja napomenuti i da djeca do dvije godine imaju besplatne karte, dok djeca od 2 do 12 godina imaju 50 posto popusta. Veliki interes putnici su iskazali za putovanje iz Pule na Rab te smo Vuletić upitali razmišljaju li o uvođenju te linije.

- Rab ćemo ponovno uključiti u raspored od sredine kolovoza. Pula će biti direktno povezana s Malim Lošinjom i Splitom, a preko Splita putovati će se moći i do Hvara, Lastova te Korčule, kaže nam nadalje Marija Vuletić.

Iz tvrtke ECA napominju da će im uskoro u flotu stići tri nova 3 Twin Ottera, od kojih će dva servisirati južni dio Hrvatske. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter