Od klasike do tehno mladenke

Klasično je uvijek popularno
Klasično je uvijek popularno

Modnom revijom vjenčanica otvoren je najveći istarski Sajam vjenčanja SposaNews13 u pulskom Domu hrvatskih branitelja.

Bili tradicionalisti ili ne, svi vole vjenčanja, što se moglo vidjeti u dugačkom holu u kojem se tražilo mjesto više. Rezime revije je sljedeći: za tradicionalnije ili crkveno vjenčanje, klasičarke će svoje pronaći u modelima agencije "Sandra", vjenčanice "Neva" i butika "Modessa"; za nekonvencionalno ili civilno vjenčanje modeli gostujućih kreatora mogli bi biti odabir za one jako hrabre. 

Antonella se bež vjenčanicom zahtjevne, pomalo gallianovske konstrukcije, s izvrsnom manekenkom pokazala kao vrhunska krojačicam a Saša Đukić Obradović bijelom vjenčanicom naziva "crni labud" i dalje ne odstupa od čipke i satena. Katja Kliba i dalje štuje tehno mladenku. Sanja Kaić se približila trendu kože, koja se za vjenčanicu pokazala kao veliki zalogaj kojem je potrebno više od nekoliko ukrasa tila. EGZOR je zbunio publiku nesretnim odabirom manekenke, no zato je Helena Vižintin odabrala savršenu manekenku u prozirnoj, čipkastoj budoarskoj konstrukciji. No, sve je zasjenila vjenčanica dizajnerskog djeteta, 7-godišnje Jane Raguž, kćeri dizajnera Uroša Raguža i dizajnerice Kristine Nefat, koja je viktorijanskom westwoodovskom crveno crnom vjenčanicom oduševila publiku i pokazala da krv nije voda.

U pozadini duž cijelog hola je postavljena izložba starih fotografija istarskih vjenčanja kao svojevrsni svadbeni vremeplov u Istri. Nadalje, u Slatkoj dvorani mogu se kušati ili kupiti slane i slatke delicije, od macarona do cukerančića, popiti čaša vina i koktela. U ostalim dvoranama nudi se sve za vjenčanja - muška svečana odijela, ženske vjenčanice i svečane toalete, prstenje, konfetijere, pića, cvjetni aranžmani, catering, a novost su krstarenja za mladence "Cruise & Ferry Centra".

Na njihovom štandu zatekli smo buduće mladence, 27-godišnjeg Peju i 24-godišnju Kristinu kojima je preostalo šest mjeseci do njihova dana, te su na sajam došli vidjeti kakva je ponuda vjenčanica i odijela. "Ja želim klasičnu vjenčanicu, korzet i krinolinu ili oblik sirene koji prati liniju tijela. Želim da je jednostavna, ali opet sa puno detalja. Ipak je to važan dan, veli Kristina. Pejo je i dalje neodlučan između crnog i bijelog odijela za koje navija Kristina. Na upit koliko će biti uzvanika i koliko će potrošiti kažu: "Bit će do 250 uzvanika i potrošit ćemo do 100 tisuća kuna. Vjenčat ćemo se u Slavonskom Brodu. Da je u Istri, bilo bi skuplje".

Eto, oni su već odlučili. No, neodlučni ili nesigurni  mogu sudjelovati u besplatnim radionicama za mladence, a u sklopu toga "ekspresno" mogu i naučiti nekoliko plesnih koraka. Dakle, svatko će naći nešto za sebe i bogatoj ponudi 40-ak izlagača iz cijele Istre, Rijeke i Primorja i drugih krajeva Hrvatske.

Ako u narednim mjesecima planirate svojem partenru izreći sudbonosno "da" ili vas možda zanima što li je novoga u svijetu organizacije vjenčanja SposaNews13, koji se još danas održava u DHB-u mjesto je koje trebate posjetiti.

U nedjelju je Sajam vjenčanja otvoren od 12 do 19 sati, modne revije su u 13 i 17 sati, prezentacija dekoriranja torti Udruge slastičara Hrvatske je u 14 sati, besplatna radionica za buduće mladence biti će u 15 sati, a nakon nje i besplatna plesna radionica i degustacija vjenčanih torti. (Lara BAGAR, snimio Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter