Od klasičnog baleta, preko hip-hopa do irskog plesa

Pula pleše na pulskoj Portarati (M. ANGELINI)
Pula pleše na pulskoj Portarati (M. ANGELINI)

U petak je na Portarati začela dvodnevna plesna manifestacija pod nazivom "Pula pleše", a na kojoj se tijekom dva dana predstavilo ukupno 14 plesnih udruga, škola, studija i klubova s područja grada, a svoje je plesačko znanje Puljanima i njihovom gostima u samom središtu grada predstavilo više od 300 sudionika-plesača.

U večernjem programu u petak i subotu predstavili su se tako najrazličitiji stilovi plesa, od klasičnog baleta, suvremenog plesa, preko zumbe, hip-hopa, breakdancea pa sve do tradicionalnog irskog plesa. U subotu ujutro svoje su plesačko znanje, pred brojnom publikom, predstavili najmlađi plesači, oni do 12 godina.

Kako doznajemo od direktorice Alphere Karmen Radetikio, idejne začetnice manifestacije, "Pula pleše" se održava već četvrtu godinu za redom, a njezin je cilj, kako je naglasila, promovirati mlade, kreativne ljude u gradu, ali i dati uvid u rad svih plesnih klubova i škola. Posebno ju veseli, kako je navela, međuklupska povezanost koja se tijekom godina razvila pa tako plesači rado gostuju jedni drugima na raznim susretima i manifestacijama.

Na manifestaciji su nastupili Plesni studio Zaro, Studio za klasični balet Rondo, Plesni centar Studio, Breakdance studio AB Original, Društvo Naša djeca Pula, KUD Tasa - Plesni studio Art Dance, DSR RITAMZ, Irish Maiden - irski ples, Sense & Dance, Plesni studio Cool step, Plesni studio Rosso Latino, Plesni studio Infinity, S Fitness i Saltatrix.

Inače, manifestaciju "Pula pleše" podržavaju Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter