Od jeseni obnove u pulskoj jezgri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenstvo za obradu prijava u projektu "Dolcevita", kojim ce se obnoviti procelja na podrucju povijesne jezgre Pule, utvrdilo je da ukupno devet gradevina udovoljava kriterijima i propisima.

Zeleno svjetlo povjerenstva, koje sacinjavaju predstavnici Grada Barbara Belic Raunic, Vedrana Peric, Vesna Simicic i Minja Savovic te predstavnik Konzervatorskog odjela Nataša Nefat, dobile su gradevine na adresama: Forum 11, Maksimijanova 4 i 8, Sergijevaca 18, 27 i 43, Maksimijanova 2/Sergijevaca 18, Kapitolinski trg 1, Uspon na Kaštel 4 i Castropola 22.

Sukladno ishodenim posebnim uvjetima Konzervatorskog odjela, Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu zatražio je ponude za izradu troškovnika sanacije procelja devet objekata. Izrada troškovnika radova za ove objekte ocekuje se u iducih mjesec dana.

Nakon toga povjerenstvo ce predložiti listu prioriteta, o kojoj ce odlucivati gradonacelnik Boris Miletic, a (su)vlasnici, odnosno, upravitelji nekretnina, bit ce pozvani na potpisivanje predugovora za izvodenje radova.

Ocekuje se da ce spomenuta procedura biti okoncana do jeseni, kada bi zapoceli prvi radovi, što naravno ovisi o raspoloživim sredstvima. Financirat ce se sredstvima spomenicke rente te dijelom gradskog proracuna namijenjenog sanaciji i obnovi procelja i krovova.


Podijeli: Facebook Twiter