Od Jelene Rozge do Gorana Bregovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lighthouse Music Club, smješten na pola puta izmedu Vodnjana i Bala, u nekadašnjoj "cestarskoj kuci" sa svojim bogatim glazbenim programom nastavlja u subotu 19. svibnja kada ce u 22 sata nastupati DJ skupina Kaiserdisco. U petak 25. svibnja na redu je DJ dvojac iz Srbije Gramophonedzie & Blacksoul.

Lipanjski program otvara popularna Jelena Rozga koja ce u pratnji domaceg Night Express banda nastupati 1. lipnja, a samo dan nakon nje publika željna elektronskih ritmova moci ce uživati u uvijek energicnom nastupu Colonije. Za mirniju atmosferu pobrinut ce se Bruno Krajcar koji u LMC dolazi u nedjelju 3. lipnja, i koji ove godine slavi 30 godina stvaralaštva.

U cetvrtak 7. lipnja u 21 sat pocinje ovogodišnji LMC jazz festival ciji je prvi gost George Cables (SAD), koji slovi kao jedan od najcjenjenijih glasova modernog jazza, a u LMC-u ce nastupati i u petak 8. svibnja. U subotu 9. lipnja u LMC se vraca rock za koji ce se pobrinuti Neno Belan & Fiumens. LMC jazz festival s programom nastavlja 13. i 14. lipnja kada ce nastupati Dennis Rowland (SAD), nekadašnji solist prestižnog orkestra Counta Basiea.

Povratak domacim snagama publika LMC-a može ocekivati vec u petak 15. lipnja kada ce nastupati Jinxe. LMC jazz festival ide dalje 19., 20. i 21. lipnja s nastupom pjevaca Nicolasa Beardea (SAD).

U petak 22. lipnja na pozornicu LMC-a popet ce se Vlatko Stefanovski i njegov trio, a program LMC jazz festivala nastavlja se 28. i 29. lipnja kada ce nastupati Joe Kapowic (SAD) koji je svirao s prepoznatljivim imenima americke blues i jazz scene medu kojima su Eddie Daniels, James Moody, i Sean Jones.

Šlag na kraju dolazi nam 2. srpnja kada ce u LMC-u goste razveseliti i rastužiti Goran Bregovic i njegov Orkestar za vjencanja i sprovode. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter