Od jednog maila do velike pomutnje

Iz predstave "U tom mailu piše..." (D. ŠTIFANIĆ)
Iz predstave "U tom mailu piše..." (D. ŠTIFANIĆ)

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula ugostilo je preksinoć predstavu koprivničkog Ludens Teatra "U tom mailu piše…" koju je na tekst Billyja Van Zandta i Jane Millmore režirao Dario Harjaček.

Napaljeni Richard (Petar Ćiritović), koji radi u firmi i petlja s tajnicom Wandom (Iskra Jirsak) jednom prilikom greškom pošalje jedan od svojih perverznih mailova supruzi Stephanie (Jelena Hadži-Manev), a u priču se upliće zavidna Peg (Petra Dugandžić) koja doznaje za Richardovu afericu, prati ga i fotografira te fotografije šalje Stephanie i koristi Richardov mail da bi zbunila Wandu. Naravno, logično bi bilo da Richard objasni Wandi tko je Peg i što je učinila, ali on to ne radi, jer bi onda priča otišla u smjeru koji nije u interesu autora. Umjesto toga Richarda supruga prvo ostavlja pa mu daje još jednu šansu, ali se on ipak opet spetlja s Wandom, pa se Peg spetlja s Georgeom (Sven Šestak), Richardovim prijateljem koji voli slati fotošopirane slike gole Hillary Clinton ali onda George završi u krevetu sa Stephanie…

Ono što sprječava daljnje sparivanje je to što su likovi ipak predstavljeni kao heteroseksualci ali na samom kraju ipak dobijemo malo koketiranja s biseksualizmom. I onda se svjetla upale.

Kako likovi skoro cijelo vrijeme komuniciraju isključivo putem mailova ili SMS-ova unatoč tome što su zajedno na sceni, mogla bi ovo biti priča o otuđenosti i usamljenosti u svijetu premreženih suvremenih komunikacija. Ali nije, ovo je obična komedijica zabune, nekome više, nekome manje zabavna. Ima tu malo palamuđenja o ljubavi, ali jednostavno previše toga usmjereno je na ne sasvim logičnu priču koju prati kanonada psovki pa se čini da je važnije da se svi likovi međusobno spetljaju i da ispale neki štos nego da iz cijele petlje izvuku neku pouku ili da je odašilju gledateljima. Šteta, jer likovi znaju ispasti simpatični, pogotovo Peg i George koje odlično glume Petra Dugandžić i Sven Šestak. (Mladen RADIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter