Od humanitarnog meca još ni kune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dosad nismo primili ni jednu uplatu od humanitarnog teniskog meca koji su Goran Ivaniševic i John McEnroe pred Kneževim dvorom odigrali 8. srpnja. Tek u petak su nam organizatori tog susreta potvrdili da dubrovacka bolnica nece dobiti novac za uredenje Djecjeg odjela, vec ce se ti radovi drugacije financirati", kazao je ravnatelj Opce bolnice Dubrovnik Branko Bazdan, potvrdujuci sve raširenije glasine da spomenuti humanitarni susret ima i neocekivano nalicje.

- Iz Libertasa obavijestili da se novac nece uplacivati na racun Opce bolnice Dubrovnik, vec ce ta udruga angažirati tvrtku koja ce obaviti gradevinske i ostale radove na obnovi Djecjeg odjela. Prema troškovniku koji smo izradili ti su radovi u vrijednosti od oko 800 tisuca kuna, istice Bazdan. Dodaje i da Opca bolnica prihvaca svaku pomoc, i manju od obecane.

Uz posebnu zahvalnost Ivaniševicu i McEnroeu, ravnatelj bolnice izrazio je uvjerenje «da su organizatori meca ozbiljni ljudi».

U Libertasu, pak, imaju nešto drugacije videnje, o cemu su izvijestili javnost posredovanjem PR agencije Predikat.

- Troškovi organizacije bili su minimalni, buduci da su se Ivaniševic i McEnroe odrekli svojih honorara, a i tvrtke Alfa plan i Concept 90 (gradnja i postavljanje terena, op.a.), pa je sve bilo moguce organizirati za nešto više od milijun kuna... Minimalna zarada od prodanih karata je 320.000 kuna pa ce se sigurno izvršiti radovi barem u toj vrijednosti. Naravno, još ocekujemo i donacije koje nisu pristigle, vrlo vjerojatno zbog godišnjih odmora, rijeci su Mije Pecine, koje prenosi spomenuta PR agencija.


Podijeli: Facebook Twiter