Od hrane do tenisica sve po outlet cijenama

Ilustracija (Arhiva GI/M. SARDELIN)
Ilustracija (Arhiva GI/M. SARDELIN)

Nakon kineskih i trgovina za otkup zlata, Pulom, kao uostalom i u ostalim gradovima, nova su moda - ili potreba - takozvani outlet dućani. U Puli trenutno postaju dva outlet dućana hrane, jedan sa sportskom opremom i jedan sa čarapama, kapama, šalovima. A da prigodne cijene čak i svjetskih brendova privlače kupce, posvjedočili smo i sami.

Dobra kvaliteta, upola jeftinije

Food outlet "Gavran" u Marulićevoj 11 (u blizini Ekonomske škole) otvoren je prošlog mjeseca po uzoru na slične dućane u Zagrebu i Rijeci, a krajem prošlog tjedna otvoren još jedan dućan istih vlasnika na Vidikovcu na adresi Jakova Puljanina 1, ponad Osnovne škole Vidikovac. Kako doznajemo od njegove vlasnice Žakline Gavran, cilj im je da u dućanima nude niz proizvoda po što nižim cijenama.

- Nudimo takozvane A i B brendove, odnosno proizvode poznatih brendova te one manje poznate robne marke koje su približne kvalitete, ali upola nižih cijena. Cilj nam je imati stalne akcije na što veći broj proizvoda, a radit ćemo i velika sniženja na artikle koje imamo na zalihama u većim količinama ili pak imaju kraći rok trajanja, pojašnjava Gavran.

U centru grada je, dodaje, dućan prostorno ograničen, no na Vidikovcu će imati puno širi asortiman.

Upitana o cijenama i koliko su one povoljnije u odnosu na cijene u uobičajenim dućanima nabraja nam nekoliko primjera. Od asortimana A brendova tako izdvaja Kinder čokoladice po 8,99 kuna, pločice Corny po 3,99 te Haribo gumene bombone po 5,99 kuna. Od proizvoda takozvanih B brendova izdvaja šampon za kosu od litre po 6,49 kuna, deterdžent za posuđe od pola litre po 4,99 kuna, paštete od 100 grama po 3,49 kuna. Vrećice za puding koštaju od 0,80 do 0,90 lipa, zavisno o okusu, čajevi su 3,17 kuna.

Prvi multibrend outlet

Tijekom našeg obilaska grada nailazimo i na Fashion outlet Adria u Veronskoj 2a (od gimnazije prema tržnici) otvoren je tek nekih mjesec dana. U svom prostoru, kako nam veli prodavačica, nude čarape popularnog brenda Calzedonia po 35 kuna. Riječ je o modelima iz prošle sezone pa im je cijena i za 70-ak kuna niža nego aktualnim modelima u "pravom dućanu". Osim čarapa po cijeni od 25 do 35 kuna tu možete kupiti i zimske rukavice, kape i šalove, ali i kupaće kostime, žensko donje rublje... I to nije sve, donosiocu njihovog letka svakoga dana na raspolaganju je akcija "Tri plus jedan gratis".

U Smareglinoj ulici (blizu kazališta) nalazi se sportski outlet "Moda Sport" u kojem se, po doista puno povoljnijim cijenama, nudi prvenstveno sportska obuća i odjeća poznatih brendova poput Adidasa, Pume, Lotto-a, Robe di Kappa, Reeboka, ali i odjeća marke Esprit, Lacoste, s.Oliver, Mexx… Sezonski se stvari mijenjaju, a fluktuacije je velika pa će najbolje proći onaj tko u dućan često navrati.

- Moda Sport Outlet prvi je multibrand outlet. Koncept tvrtke je prodaja markirane i ne markirane robe po vrlo povoljnim cijenama. Naše cijene su među najnižim u Hrvatskoj i jedni smo od rijetkih tvrtki koja radi po istinskom "outlet" profilu. Poznate svjetske marke (A-brands) su kod nas kolekcije stare od šest mjeseci do dvije godine. Zbog toga su cijene niže od regularnih do čak 80 posto te smo kao outlet ograničeni u veličinama (često nemate izbor svih veličina). Naši stalni kupci su otkrili tajnu: što češće svratite do naših dućana, to su vam veće šanse da "ugrabite" nešto vrlo lijepo i jeftino baš za vas, vele na stranicama ovoga outleta koji svoje prodavaonice ima diljem Hrvatske.

Kod ovog su dućana zanimljive još dvije stvari - ovaj outlet ima svoju Internet trgovinu, a želite li stalni popust (koji se obračunava i na već snižene stvari) sve što trebate je skupiti pet računa te dobiti svoju karticu za vrijednost. Tako tenisice koje inače uobičajeno koštaju najmanje 700 kuna ovdje možete kupiti za 200 do 300 kuna, brendirane majice kratkih rukava koštat će vas oko 50 kuna, veste oko 70, kaputi od sto do 200 kuna, a trenutno je velika ponuda zimskih stvari - od skijaških odijela do skijaških kaciga. (Borka PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter