Od građevinskog zemljišta očekuju više od četiri milijuna


Pitanje je dana kada će Grad Vodnjan raspisati još jedan natječaj za prodaju nekretnina, točnije devet građevinskog zemljišta na svom području. Nekretnine koje uskoro idu u prodaju, a što su nedavno amenovali vijećnici Gradskog vijeća, nalaze se na području Vodnjana, Galižane i Peroja, i ukupna im početna cijena iznosi više od 580 tisuća eura ili oko 4,36 milijuna kuna.

Maslinik je najveća i najskuplja parcela

U Vodnjanu je u ponudi šest nekretnina (neke se sastoje od dvije čestice), čija se površina kreće od 500 do 3.192 četvorna metra. Ova najveća ujedno je i najskuplja, s početnom cijenom od 193,4 tisuće eura, a riječ je o zemljištu, u naravi masliniku, koje se nalazi u izdvojenom građevinskom području na stanciji Salvela. Dvije najmanje, ali zasebne parcele, površine od po 500 kvadrata nalaze se u blizini zgrade Plinacroa i na licitaciji će se naći s početnom cijenom od 30,2 tisuće eura. Ostale parcele nalaze se ne istoku Vodnjana, na području između pruge i ceste za Guran, te južno od crkve Madona od Traversa. Riječ je o nekretninama površine 1.200 kvadrata s početnom cijenom od 71,4 tisuće eura, od 784 kvadrata za 32,6 tisuća eura te od 1.093 četvorna metra s cijenom od 45,4 tisuća eura.

U Galižani se pak prodaje parcela od 1.090 kvadrata na prilazu mjestu iz smjera Vodnjanske ceste po početnoj cijeni od 59,95 tisuća eura, ali i dvije parcele zajedno na sjeveru naselja blizu pruge ukupne površine 590 kvadrata za 36,7 tisuća eura. Na istoku Peroja, na predjelu Tomažina, u ponudi su dvije parcele koje zajedno imaju 840 kvadrata i nude se za 81,4 tisuća eura.

Ranije nisu prodane sve nekretnine

Hoće li ovim natječajem Grad unijeti u svoju kasu više od pola milijuna eura, uvijek je nezahvalno prognozirati. Uostalom, ni na posljednjem natječaju objavljenom koncem kolovoza nisu prodane sve nekretnine. No, to se nadmetanje može smatrati i uspješnim s obzirom da je interesa bilo za tri od četiri nekretnine zahvaljujući čemu će Grad u budžet unijeti 166 tisuća eura. Uspjeh za gradske financije leži i u činjenici da je za nepravilnu česticu nedaleko od novog Infobipova centra, koja je imala početnu cijenu od 30,6 tisuća eura, ta tvrtka na nadmetanju s ostalim ponuđačima 11. rujna izlicitirala najvišu cijenu od 37,2 tisuće eura. Preostale nekretnine na Salveli otišle su jedinom ponuditelju po početnim cijenama od 26,2 tisuće i 103 tisuće eura.

Motovun prodaje nekretnine

Općina Motovun objavila je javni natječaj za prodaju deset nekretnina u općinskom vlasništvu, uglavnom manjih građevinskih i poljoprivrednih parcela te nekoliko zgrada. Na prodaju su tako ponuđene tri građevinske parcele u Kaldiru, jedna od 1.385, druga od 766 a treća od 128 kvadrata; dvije ruševne zgrade u Rušnjaku; 1.140 kvadrata građevinskog zemljišta u tri manje parcele u naselju Rudeli kod Brkača; dvije građevinske parcele od po 1.700 kvadrata u naselju Breg kod Brkača; zatim 2.610 četvornih metara građevno-poljoprivrednog zemljišta u naselju Bataji kod Brkača; i još jedna građevinska parcela od 2.035 kvadrata također u Batajima. Detalji natječaja objavljeni su na općinskim web stranicama. (Z. STRAHINJA, D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter