Od gladijatora, preko glazbe do sporta


Pred nama je još jedna turistička sezona u kojoj nas očekuju brojna događaja, od kojih mnoga sufinancira i pulska Turistička zajednica, a sve s ciljem obogaćivanja turističke ponude, posebice u pred i posezoni. Tako nas od 11. do 13. lipnja i ove godine očekuju Dani antike - Pula Superiorum koje pulski TZ sufinancira s 210 tisuća kuna.

Tijekom ljetnih mjeseci i ove će se godine održavati projekt ljetnog Sajma obrtnika i Istra gastro koji se organiziraju zajedno s turističkim zajednicama Medulina, Fažane i Vodnjana, uz suradnju Obrtničke komore Istre pa će i ove sezone, od 15. lipnja do 15. rujna obrtnici ponedjeljkom i utorkom izlagati i prodavati suvenire na pulskom Forumu, a gastro delicije na istom mjestu nuditi petkom.

Od lipnja do rujna održavat će se i manifestacije na Usponu De Ville kojima je cilj da se ovaj uspon oživi te privuku gosti prema Svetim Srcima. U sklopu ovog projekta, kojeg pulski TZ sufinancira s 30 tisuća kuna, održavat će se razni glazbeni programi, buvljaci mladih umjetnika i dizajnera. Osim ovih TZ sufinancira i brojne manje događaje - od ekoloških akcija, preko mjesnih fešta po mjesnim odborima do koncerata i sportskih manifestacija. S 15 tisuća kuna financira tako i Gitarijadu na Kaštelu, s 20 tisuća kuna manifestaciju SAKUD-a "Na ulicama i trgovima", a 15 tisuća kuna dodijeljeno je ove godine i Šahovskom klubu Pula za 29. otvoreni međunarodni šahovski turnir "Pula Open 2015" koji će se od 17. do 14. lipnja održavati u hotelu Park Plaza Histria. Sveukupno, ove godine TZ za potporu raznim manifestacijama planira izdvojiti čak ukupno 800 tisuća kuna.(B.P., N.S.)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter