Od gitare do klavirske lirike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U završnici Last minute Open Jazz Festivala nastupili su dva talijanska i jedan brazilski band, te nizozemska pjevacica Margaret Sjoerdsma. Time je zakljucen ovogodišnji program - nastupom deset bandova i presjekom švedske, engleske, talijanske, brazilske, nizozemske i domace jazz scene.

Buduci da je rijec o autorskom bandu, najviše se ocekivalo od Dario Carnovale Trija. Osnivac je najveca nada talijanskog jazza, pijanist Dario Carnovale, za kojeg glazbeni kriticari kažu da ima snažnu, vulkansku virtuoznost, koju kombinira s rafiniranim stilom i sviranjem u fuziji jazza i klasicne liricne glazbe.

U Balama se mogao cuti još jedan medunarodni poznati trio - Dino Rangel Trio. Ovaj jazz band stiže iz Brazila, a predvodi ga jedan od najboljih brazilskih jazz gitarist Dino Rangel.

Drugi talijanski band Stringology, koji je takoder nastupio na Trgu Tomaso Bembo, bavi se suvremenim obradama americkih gitaristickih jazz standarda iz 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeca.

Program 5. Last Minute Open Jazz Festivala zakljucila je nizozemska pjevacica Margaret Sjoerdsma, izvevši splet jazz klasika. Za njen nastup u Balama formiran je festivalski band, u kojem je na hammond orguljama nastupio Joe Kaplowitz, na bubnjevima Ratko Divjak, dok je gitaru svirao umjetnicki voditelj festivala Ratko Zjaca.


Podijeli: Facebook Twiter