Od Fažane do Valbandona obalu povezalo 4.000 ruku

(Z. STRAHINJA)
(Z. STRAHINJA)

Oko 2.000 kupača i gostiju sudjelovalo je u formiranju ljudskog lanca duž obale pred kampom Bi Village. Na obali dugoj 2,2 kilometra, od beach bara Shark u Fažani do mosta u Valbandonu, stari i mladi, strani i domaći, odazvali su se organizatorima iz tog turističkog naselja i povezali se rukama u najduži ljudski lanac na Jadranu.

Da li je rekord zaista i oboren, utvrdit će se nakon što se pregledaju snimke i pažljivo pobroje "karike", odnosno sudionici.

- Prošle godine imali smo 2012 sudionika, sada računamo da je broj približno tu negdje isti, a nadamo se većem. Koliko ih je točno sudjelovalo još ćemo vidjeti, rekla je Diandra Žufić, voditeljica animacije u fažanskom kampu.

Lani je ovaj događaj organiziran u povodu 15. rođendana Bi Villagea, dok se ovog ljeta jednostavno željelo oboriti prošlogodišnji rekord, da akcija bude bolja i masovnija te da se osigura njen kontinuitet. Cijelu su akciju koordinirali brojni animatori kampa, uz stalno pozivanje kupača i prolaznika da im se pridruže i doprinesu rušenju rekorda. Akcija je okončana kada je Žufić na romobilu projurila dionicom i utvrdila da su u tom trenutku ruke svih sudionika bile povezane.

Mnogi gosti turističkog naselja, koji su lani sudjelovali u ljudskom lancu, željno su iščekivali i ovogodišnji.

- To radimo samo mi u Hrvatskoj i oni žele biti dio ove priče. To im puno znači, posebno starijima. Razgovaramo s gostima, pozivamo ih na akciju i uglavnom nam se odazivaju. Ogromna većina njih spremni već čekaju na šetnici da se uključe, a ostale animiramo i pozivamo s plaže, kaže Žufić.

Na rubnim dijelovima "lanca", od kampa prema Fažani na jednu i prema Valbandonu na drugu stranu, povezivanju su se odazvali uglavnom domaći kupači.

(Z. STRAHINJA)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter