Od elaborata do gotovog proizvoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojna publika, sastavljena od ucenika i bivših ucenika te profesora pulske Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna,  u ponedjeljak je prisustvovala otvorenju izložbe završnih radova ucenika grafickog i kiparskog odjela u MMC-u Luka. "2/8" druga je u nizu izložbi radnog naslova "8/8" kojima je cilj u prostorima Subgalerije Mul prikazati pedagošku i umjetnicku praksu škole koja ostavlja sve upecatljiviji trag na podrucju vizualne kulture Pule i Istre.

Otvarajuci izložbu voditeljica MMC-a Luka Mirjana Grahovac Vojinovic rekla je da je vrlo važno poticati izlagacku aktivnost vec kod srednjoškolaca te predstavljati njihove ideje i promišljanja vizualnog identiteta grada, odnosno odredenog aspekta obradene teme.

Ravnatelj škole Davor Kliman rekao je da su ovom izložbom željeli prikazati ne samo gotov proizvod, vec i citav proces koji mu prethodi, odnosno kako od ideje, koncepta, elaborata nastaje rad. Kliman je naglasio da su ucenici grafickog odjela izradili vizualni identitet škole, a oni kiparskog redizajn kiparske ucionice.

Iz grafickog odjela predstavili su se Slavica Farkaš, Monika Kneževic, Marina Matancic, Maja Mirkovic, Eva Rotar, Andraž Šereš i Toni Žufic, a iz kiparskog Lea Kramar, Davor Kuhta, Andrea Paola Rajic, Majda Skender i Amra Zahirovic.


Podijeli: Facebook Twiter