Od dvije Rovinjke iskamcio 3.000 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri dana od prve objave price o cestovnom prevarantu koji je operirao na podrucju Istre i šire, telefoni u našoj redakciji i dalje ne prestaju zvoniti. U petak nam se javilo još šestero žrtava, medu kojima je i muškarac koji je prošlog tjedna u Puli ostao bez 200 kuna.

Ono što je za istragu vrlo važno jest cinjenica da su medu njima i dva lanjska slucaja u kojima su prevarene žene do sada najviše platile susret s prevarantom kojemu smo u meduvremenu saznali ime i prezime - Tomislav Dujmovic (33) iz Velikog Trgovišca. Od nekolicine žrtava doznajemo da im se prevarant predstavljao kao Tomislav, dakle pravim imenom!

"Ozlijedeno" koljeno


Ono što izdvaja slucajeve dviju Rovinjki jest cinjenica da je od jedne uzeo tisucu, a od druge, prema pricanju njene poznanice, dvije tisuce kuna. To bi sada moglo promijeniti ishod slucaja, buduci da su, navodno, obje svoj susret s Dujmovicem prijavile policiji. Naime, u prijevarama do tisucu kuna policija upucuje oštecene da naknadu štete potraže privatnom parnicom. No, kada je rijec o iznosima vecima od tisucu kuna, policija mora postupati po službenoj dužnosti. Buduci da su te dvije žene vec prepoznale Dujmovica na fotografiji u našem listu, potrebno je još da prepoznavanje odrade u policiji.

Dujmovic je ove dvije žene zaskocio prošlog ljeta u Rovinju. Tada ih nije, kao vecinu žrtava, optužio da su udarile u retrovizor njegovog golfa trojke kabriolet registracijskih oznaka KR 804-FZ, vec je odglumio da su ga one svojim automobilom udarile u nogu. Ta dva slucaja gotovo su identicna onom od 28. svibnja prošle godine kada je na jednom rovinjskom parkiralištu od Rovinjke dobio 600 kuna i onom od prije petnaestak dana na parkiralištu pulske bolnice kada nije uspio iskamciti niti kune.



Kao što smo vec izvijestili, u cetvrtak smo pozvonili na vrata stana zgrade na Medulinskoj cesti u Puli gdje stanuje Tomislav Dujmovic, a ispred cijeg je ulaza bio parkiran sporni golf kabriolet. Na naše pitanje je li u srijedu bio na policiji u vezi s tim prijavama, oneje odgovorio da je bio: "Ali to nije vaš problem. Nemam ja nikakve veze s tim. To sve nije istina. Ja nisam taj".

Zar vam licim na majmuna?


Jucer su nam se u redakciju javile gospoda iz Glavani koju je vozac golfa pokušao prevariti u Žminju protekle subote te žena iz Bala kojoj je muškarac iskamcio 150 kuna, a e-mailom javila se Puljanka koja ga je, kao i dvije Rovinjke, prepoznala na fotografiji. Sve su žene identicno opisale agresivan nastup muškarca koji ih je zaustavio na cesti i uvjeravao da su mu oštetile retrovizor ili pak kao u slucaju gospode iz Glavani koja mu je navodno oduzela prednost.

- Mislila sam da covjeku treba kakva pomoc, pokazati mu put. Ali on je poceo vikati: "Zar vam ja gospodo licim na majmuna?!" Vikao je da sam mu izletjela na glavnoj cesti, govorio je da je u šoku i da sav drhti. Kazala sam mu da se ispricavam i da nisam svjesna jesam li što krivo ucinila jer je cesta bila prazna i ne sjecam se da sam se s nekim mimoišla. U tom trenu naišao je neki auto pa me nije stigao pitati novac, vec je otišao.

Puljanka od koje je prevarant nedaleko od kafica na Vidikovcu iskamcio 30 eura poslala nam je e-mail tvrdeci da je o dogadaju na vrijeme obavijestila pulsku policiju.

Poznat u svom selu, ali i šire


Tomislav Dujmovic (33) policiji je poznat po kaznenim djelima imovinskog karaktera. Osim što je poznat policiji, dobro ga znaju i u njegovom kraju. Naime, jucer nam se iz Velikog Trgovišca javio covjek koji je rekao da je Tomislav u njihovu kraju dobro poznat, odnosno da je poznat u cijelom Zagorju. Dodao je da bismo o njemu imali što pisati do Uskrsa. Ujedno nas je pohvalio i rekao da prati njegov slucaj u našim novinama.

Ukoliko imate saznanja o ovim dogadajima ili ste pak proživjeli slicnu situaciju nazovite nas na broj telefona 052/591-521 ili nam pak svoju pricu pošaljite na e-mail [email protected]. (Srecko PERŠIC i Marica KOŠTA, snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter