Od Dub Yoge do video, tonske i DJ radionice

Studentsko prvenstvo Hrvatske (Arhiva)
Studentsko prvenstvo Hrvatske (Arhiva)

Posjetitelji predstojećeg četverodnevnog Seasplasha festivala, koji počinje u četvrtak 20. 
srpnja na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, moći će se uključiti u popratne sadržaje festivala te sudjelovati u video, tonskoj i DJ radionici, kao i u radionicama 'Aerial Silk' (ples na svili), Dub Yoga i izrada dub sirena

Voditeljica radionica plesa na svili je Tina Križanič iz Slovenije, a za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na [email protected]. Dub Yoga sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Voditelj je kineziolog Marko Antunović, a prijava s osobnim podacima šalje se na [email protected].

Izrada dub sirena nova je Seasplashova radionica, a riječ je o izradi analognog generatora FX zvučnih efekata sa širokim spektrom različitih mogućnosti od generiranja i moduliranja do sintetiziranja različitih zvukova, zvučnih efekata i sekvenci koje su bliske dub 
glazbi i sličnim glazbenim žanrovima. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na: [email protected].

Polaznici video produkcijske radionice, na kojoj uče osnove snimanja i montaže 
videa, tijekom festivala kreirat će vlastiti video uradak. Sudjelovanje je besplatno, a jedini uvjet je da polaznici moraju imati vlastitu opremu (video kameru, digitalni fotoaparat, mobitel?). Voditelj video radionice je David Tešić, koji je diplomirao televizijsku produkciju u SAD-u.

Ovogodišnja tonska radionica obuhvatit će rad s bendovima uživo. Polaznici će dobiti priliku vidjeti kako funkcionira tim ljudi koji priprema i vodi glavnu festivalsku pozornicu MainSplash. Voditelj je Zagrepčanin Robert Martinović, aktivni član Bamwisea i 
Jahsticea.

DJ radionicu vodi Davor Vrdoljak aka DJ Venom. Teme ovogodišnje radionice su klupsko miksanje na gramofonima i u softwareu uz pomoć DJ kontrolera te neizostavni turntablism (scratch i beat juggling). Radionica se održava svakog festivalskog dana od 18 do 20 sati na Electrosplash stageu. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na [email protected].

Besplatan bus do Punta Christo

Posjetitelji festivala moći će se za vrijeme Seasplasha besplatno voziti od centra Pule do tvrđave Punta Christo i natrag. Autobusi Pulaprometa s oznakama Seasplasha prometovat će od četvrtka do nedjelje. Linija iz grada prema festivalskoj lokaciji kretat će u 21.30 i 22.30 sati iz Istarske ulice (nasuprot zgrade FINA-e), sa stajalištima na Velom vrhu i Fažanskoj ulici kod skretanja za Puntiželu. Povratak s festivala je ujutro u 4.30 i 5.30 sati, s označenog stajališta ispod tvrđave, na početku asfaltiranog puta kod skretanja za luku Štinjan. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter