Od danas zatvoren parking kod Veslackog, od cetvrtka Karolina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sutra pocinje izgradnja crpne stanice Riviera i kanalizacije u Kolodvorskoj ulici koja ce se izvoditi u pet faza. Planirani rok završetka svih radova u ovom projektu je 30. travnja 2010., dok ce radovi u Kolodvorskoj, Splitskoj i Tršcanskoj ulici završiti do Božica. Investicija je vrijedna 7,9 milijuna kuna, a crpna stanica ce biti smještena preko puta hotela Riviera. Dosad su izgradene dvije glavne crpne stanice te dijelovi magistralne kolektorske mreže, odnosno sedamdeset posto obalnog kolektora. U sklopu radova izgradit ce se i 500 metara fekalne te 300 metara oborinske kanalizacije. Rijec je o kapitalnim objektima kojima se zatvara cjelina obalnog kolektora za fekalne vode. Nastavak izgradnje pulske kanalizacije unutar Jadranskog projekta financira se putem sredstava Svjetske banke, državnog proracuna i Hrvatskih voda.

U prvoj fazi ovog projekta (od 30. rujna do 30. studenog) radit ce se uzdužni prekop Kolodvorske ulice od spoja s Ulicom Akvilejski prilaz do željeznickog kolodvora desnim prometnim trakom. Druga faza (od 12. do 17. prosinca) obuhvaca uzdužni prekop Kolodvorske ulice lijevim prometnim trakom, a treca faza (od 1. do 11. prosinca) radove na poprecnom prekopu Kolodvorske ulice od spoja s Akvilejskim prilazom do crpne stanice Riviera. Za kraj godine (od 18. do 24. prosinca) predvidena je cetvrta faza, u kojoj ce se raditi poprecni prekop Kolodvorske i Splitske ulice, dok peta faza pocinje takoder sutra i traje do 30. studenog, a obuhvaca uzdužni prekop uz nasip nogostupa Tršcanske ulice.

Radi nesmetanog odvijanja radova Herculanea je od Pula parkinga dobila na korištenje parkiralište preko puta Veslackog kluba, koje ce od 29. rujna ove godine do 30. travnja 2010. za trajanja radova biti zatvoreno. Za to vrijeme promet ce se odvijati otežano, odnosno samo jednim prometnim trakom, suprotnim od traka u kojem se odvijaju radovi, i stoga ce na snazi biti privremena regulacija prometa.

Uz ove radove, do kraja godine zamijenit ce se oprema na procistacu otpadnih voda na Valkanama te nabaviti specijalno vozilo za održavanje kanalizacijskog sustava.

U cetvrtak pak zapocinje postavljanje montažne hale na Karolini za potrebe 12. obrtnickog sajma Istre koji ce se održati od 8. do 11. listopada. Stoga se vozila mogu na Karolini parkirati samo do srijede, a iznova ce se ovo gradsko parkiralište svoju funkciju vratiti tek 16. listopada.


Podijeli: Facebook Twiter