Od danas Vodnjanskom cestom mogu samo stanari i korisnici tamošnjih usluga

Osnovni cilj je smanjivanje gubitaka vode unutar sustava (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Osnovni cilj je smanjivanje gubitaka vode unutar sustava (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Danas točno u 11 sati zatvorena je dionica Vodnjanske ceste od Gumi-centra Puh do skretanja za Istarske ceste, a razlog je početak rekonstrukcije pulskog kilometra Vodnjanske ceste, koja će se širiti na ukupno 12 metara (prometnica, pješačka i biciklistička staza), uz izgradnju tri rotora, za naselja Ruban i Valdenaga te na križanju s Fažanskom cestom.

Gradnja prvog rotora

U prvoj fazi radovi se izvode na dionici od vulkanizera do Kapelera, odnosno Ulice Monte Lesso, gdje će se izgraditi prvi rotor. Doduše, kako nas je izvijestio Igor Horvat, voditelj gradilišta iz tvrtke Cesta d.o.o. Pula, stari asfalt s Vodnjanske ceste pokušat će se skinuti što kasnije da vozila koja moraju prometovati dionicom između rampi i ograda, to čine što lakše. Prvenstveno se to odnosi na dionicu do tamošnjih poslovnih subjekta, ali i do vrtića, jer je upravo nakon zatvaranja jedna majka zatražila pojašnjenje kako će po dijete u vrtić. No, odgovor ju je brzo smirio jer će izvođač radova propuštati one koji moraju proći. Zamisao da se proširi obližnji "bijeli put", što su i predložili predstavnici poslovnih subjekata duž Vodnjanske ceste na sastanku održanom dan ranije za mještane nije naišao na plodno tlo jer je riječ o privatnom zemljištu koje se ne može koristiti.

- Teško je pronaći rješenje za svakoga, ali prilagođavat ćemo se potrebama lokalnog stanovništva, poručio je voditelj gradilišta Igor Horvat.

Kako nas je izvijestio, u početnoj fazi radova dionica će se širiti, većinom na desnoj strani kada se gleda u smjeru Vodnjana, dok će "malo" zagrabiti na drugu stranu, primjerice na površinu Autokuće Edi, gdje će se izgraditi autobusno ugibalište. Izvođačima je u interesu što prije okončati radove na velikoj retenciji koja se gradi nasuprot Kapelera, odnosno nakon Autokuće Edi.

Vodnjanska cesta zatvorena je od "Bunara" do Paganorskog puta, a obilazni pravci su Istarskim ipsilonom (čvor Vodnjan jug - čvor Pula) te Partizanskim putom koji vodi na rivu, ili bijelim putem preko Valmarina i Industrijske zone na veliki rotor na ulazu u grad. U Vodnjanu se, pak, može skrenuti prema Fažani te Fažanskom cestom izbjeći gradilište. (Goran ROJNIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter