Od danas privremeni prometni režim u Štinjanu

Taksisti će dobiti propusnice (M. ANGELINI)
Taksisti će dobiti propusnice (M. ANGELINI)

Od danas, dan uoči početka Outlook festivala, a potom i Dimensions festivala, u Puli i okolici, odnosno Štinjanu, pa sve do zadnjeg dana festivala, 9. rujna, vrijedit će privremena regulacija prometa, a predviđene su i određene izmjene što se tiče lokalnog prijevoza. Prometna zona uključivati će cijelu Festivalsku lokaciju, dio naselja Štinjan, sve do istoka kampa Brioni, te lokalne ceste kao i Sjever kampa Brioni.

Dvije pristupne točke (Foxtrot & Delta) su locirane u mjestu Štinjan; druga pristupna točka (alpha) locirana je na lokalnoj cesti. Tako taksisti s odobrenjem mogu koristiti takozvanu Zelenu rutu i vozit će svakodnevno, gusto raspoređeni, i to sve do Hidrobaze.

Što se tiče autobusa, u vrijeme održavanja festivala na liniji za Fažanu vozit će dva autobusa od 0 do 24 svaki puni sat, a za vrijeme prometne gužve, vozit će svakih 20 minuta, i to od 19 do 23.30 sati. Na liniji za Pulu vozit će dodatni bus od 22 do 5 sati, zajedno s onim redovnim od 6 do 9.30 sati.

Raspored autobusa mijenjat će se po potrebi, svakih 30 minuta ili svaki puni sat, a predviđen je i još jedan dodatni bude li potrebno. Njihovo stajalište bit će na uobičajenim lokacijama na liniji prema Štinjanu i natrag.

Što se tiče prilaznih točaka festivalu, postoje dvije za organizaciju prometa (Alpha i Foxtrot), tri izlazne (Apha, Delta i Foxtrot) te dvije rute - Zelena i Crvena. Za vrijeme operativnih dana, za svako vozilo bit će izdana propusnica u uredu s propusnicama koji je smješten u "Alpha gate".

Javnim vozilima neće biti dopušten prolaz u Alpha, Echo ili Foxtrot, no moći će se parkirati na zelenom parkiralištu. Drugim vozilima prilaz je ograničen i to prema posebnom režimu i posebnim propusnicama za određeno vrijeme.

Uz lokalni prijevoz, u Štinjan će također stići 20 službenih Outlook buseva koji dolaze iz Velike Britanije koji će ondje ostati do 3. rujna. Ostali busevi moći će koristiti "zelene rute", isto kao i taksisti.

Lokalno stanovništvo iz Štinjana također će dobiti određene propusnice i moći će koristiti jednu od točaka za prilaz, no radi se o malom broju stanovnika koji će imati strogo poseban režim jer "ulaze" u lokaciju festivala. To se odnosi i na vlasnike brodica u tamošnjoj lučici. Za ostale su pripremljene propusnice, ali i ulaznice za oba festivala, a o svemu će biti ponaosob obaviješteni već danas.

S obzirom da će samo otvaranje najprije Outlooka, a potom i Dimensions festivala biti u pulskoj Areni, organizatori su za posjetitelje ovogodišnjih festivala osigurali i brodice koji će ih iz štinjanske luke, nazvane "harbour" gdje se nalazi i glavna pozornica, voziti do pulske rive u nekoliko turnusa, te potom istom vezom natrag.  (N. SOFTIĆ)

Poseban režim oko Arene
Iz Grada Pule doznajemo da će privremena regulacija prometa vrijediti i na ulicama oko Arene od 18 do 2 sata u dane koncerata 28. kolovoza i 4. rujna. Trg Ozad Arene (prostor iznad Arene) bit će iskorišten za organiziranje prihvatnog centra i ulaz u Arenu, s time da će na njemu biti onemogućeno parkiranje 27., 28. i 29. kolovoza te 3., 4. i 5. rujna.

Pulaprometovi autobusi i taksi službe će kao i prethodnih godina sudjelovati u prijevozu posjetitelja na lokacije, a nema posebnih promjena radnog vremena ugostiteljskih objekata.


Podijeli: Facebook Twiter