Od danas do Proštine preko Prodola i Krnice

Cesta je u Marčani zbog kanalizacije i rekonstrukcije bila zatvorena i lani (Z. STRAHINJA)
Cesta je u Marčani zbog kanalizacije i rekonstrukcije bila zatvorena i lani (Z. STRAHINJA)

Županijska cesta od Marčane do Križa od danas se opet zatvara za sav promet, a takav će režim prema Dugoj Uvali i selima Proštine biti na snazi do 23. prosinca, izvijestili su iz poduzeća Cesta Pula. Zaobilazni pravac iz Pule i Marčane prema Proštini i obrnuto osigurat će se kroz naselja Prodol i Krnica.

Razlog ponovnom zatvaranju županijske ceste je izgradnja kanalizacije i rekonstrukcija prometnice, odnosno dionice nešto duže od 500 metara od Marčane prema mostu u dragi Mandalena. Radi se o nastavku radova od Vidasovih dvori, zbog koji je cesta na Kaliću bila zatvarana prije godinu dana, a dovršena je u veljači uz postavljenu oborinsku i fekalnu odvodnja. Promet se potom odvijao i uz naizmjenično propuštanje vozila i posebnu regulaciju, s obzirom da su se radovi na nizbrdici ispod Marčane odvijali do ljeta.

Prema dozvoli Županijske uprave za ceste, zatvaranje prometnice bilo je moguće već i jučer, izvijestio nas je pročelnik marčanske općinske uprave Zlatko Cetina.

- To se gradi fekalna odvodnja od Vidasovih dvori do budućeg pročistača uz županijsku cestu. Istodobno se povlači i voda i struja za potrebe pročistača. Investitor je Istarski vodozaštitni sustav iz Buzeta i Županijska uprava za ceste, u dijelu koji se tiče prometnice, rekao nam je Cetina. (Z. STRAHINJA)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter