Od danas bez ograničenja na cesti Bale - Vodnjan

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Danas se dovršavaju radovi na obnovi kolničke konstrukcije pa će se ukinuti posebna regulacija prometa na Ipsilonu od odmorišta Bale do sjevernog izlaza za Vodnjan.

Bina-Istra je na toj dionici obnovila nosivi sloj asfalta u dužini od osam kilometara, zbog čega se dva tjedna vozilo jednom stranom autoceste. Riječ je o prometnom traku koji je bio izgrađen prije kao brza cesta te se etapno obnavlja.

- Na ovaj način kolnik obnavljamo svakih desetak godina, što je iznad normativa održavanja autocesta. Time sprječavamo veća oštećenja, koja se inače brzo proširuju, kaže Christian Santaleza, direktor tvrtke Upravljanje i održavanje Bina-Istre, preko koje se izvode radovi. Obnovu kolnika od Bala do Vodnjana su izvodile pulska i varaždinska Cesta.

U četvrtak će početi radovi na antikorozivnoj zaštiti vijadukta Limska draga, uz posebnu regulaciju prometa u zoni radova. Nakon četvrtka radovi će se nastaviti bez ometanja prometa. U tijeku su radovi na obnovi sustava odvodnje vijadukata na dionici od Učke do Cerovlja, uz posebnu regulaciju prometa u toj zoni. Ovi će radovi biti dovršeni do kraja lipnja.

Do 20. lipnja dovršit će se održavanje sustava ventilacije tunela Učka te polaganje novih kablova za napajanje objekta. Kako bi se što manje ometao promet, radovi se izvode isključivo noću. Kroz program pojačanog i redovnog održavanja Bina-Istra u ovom predsezonskom razdoblju ulaže gotovo 17 milijuna kuna. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter