"Od blizu" dobio Grand prix

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grand prix na 11. medunarodnom festivalu komornog teatra Zlatni lav u Umagu dobila je odlicna predstava «Od blizu» («Closer») britanskog dramaticara Patricka Marbera, u izvedbi Slovenskog narodnog gledališca iz Maribora s režijom Dina Mustafica i dramaturgijom Željke Udovicic.

Zlatnog lava za predstavu u cjelini dobio je autorski projekt Edwarda Cluga i Milka Lazara "Watching Others" u izvedbi baleta Slovenskog narodnog gledališca Maribor; Nini Violic je dodijeljen Zlatni Lav za ulogu Evite u istoimenoj nezavisnoj produkciji zagrebackog Kazališta hotel Bulic, koju je režirala Senka Bulic; Nataši Matijašec Rošker je pripao Zlatni Lav za ulogu Anne, a Branku Jordanu Zlatni Lav za ulogu Larryja, oboje iz predstave «Od blizu».

Sa strucnim povjerenstvom u sastavu Mani Gotovac, Sibila Petlevski i Miran Hajoš složili su se i gledatelji, dodijelivši najvišom ocjenom (4,66) Nagradu publike predstavi «Od blizu», dok su samo za nijansu slabije prošle "Watching others" (4,64) i "Saloma" (4,62).

Prije svecanosti dodjele nagrada u gradskom je kazalištu odigrana 11. predstava ovogodišnjeg Zlatnog lava, koja je bila izvan konkurencije, a u cast laureatima. Radi se o predstavi "Kvetch" u koprodukciji Gradskog kazališta Virovitica i Dramskog kazališta Gavella iz Zagreba. Vecer svecane dodjele obogatila je pjesmom primadona Olga Kaminski.

Pretposljednju vecer Zlatnog lava obilježio je premijerni nastup u Istri Nacionalne ustanove Turski teatar iz Skoplja, sa Strindbergovom «Gospodicom Julijom», odnosno «Matmazel Julie» u verziji redatelja europskog glasa Aleksandra Popovskog.


Podijeli: Facebook Twiter