Od alkoholizma se lijeci cijela obitelj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prostorijama Saveza slijepih osoba održana je godišnja skupština Kluba lijecenih alkoholicara Pule (KLA), na kojoj su iznesena izvješca o proteklom radu i planovi za ovu godinu te su podijeljena priznanja clanovima.

Klub, koji trenutno broji 27 clanova, 19 alkoholicara te osam clanova obitelji i terapeuta, jedina je udruga na Puljštini koja se bavi ovom ovisnošcu i u koju se usmjeravaju svi pacijenti koji okoncaju bolnicko lijecenje zbog alkoholizma. Upravo se nakon bolnickog lijecenja preporucuje nastavak terapija u ovom klubu, a tijekom protekle godine cetvero alkoholicara upuceno je na klinicko lijecenje u Zagreb.

- Važno je istaknuti da postoji netko tko brine o ljudima oboljelim od alkoholizma i kome se mogu uvijek obratiti. Putem našeg kluba zapocinje se bolnicko lijecenje, ali i nastavlja terapija. Važno je istaknuti da je rijec o obiteljskom lijecenju, jer alkoholizam jednog clana utjece na cijelu obitelj, istaknula je terapeutkinja Marija Doric.

Na skupštini su podijeljena priznanja sedmorici clanova za jednogodišnju, dvogodišnju i trogodišnju apstinenciju, koja u pravilu traje doživotno, a mora proci najmanje pet godina da bi se "pacijent" smatrao izlijecenim. Klub nastavlja svoje djelovanje na adresi Dubrovacke bratovštine 11 svakog utorka od 18 do 19.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter